Visa alla bilder

Saab 900 Turbo 16 Cabriolet — 1987

Tidig Turbo Cabriolet i mycket fint originalskick med en ägare.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man får se en bil i detta skick, en ägare som har köpt den ny och vårdat den minutiöst hela tiden. All dokumentation sedan bilen var ny finns sparat, alla besiktningsprotokoll och skattekvitton, servicebok med kvitton, original instruktionsbok och broschyr mm. Bilen är körklar och behöver inga åtgärder för att brukas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
213 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13523
MALMÖ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
195 - 215 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man får se en bil i detta skick, en ägare som har köpt den ny och vårdat den minutiöst hela tiden. All dokumentation sedan bilen var ny finns sparat, alla besiktningsprotokoll och skattekvitton, servicebok med kvitton, original instruktionsbok och broschyr mm. Bilen är körklar och behöver inga åtgärder för att brukas."

Beskrivning

Denna bil användes av Svenska Saab som utställningsbil i samband med introduktionen av denna modell. Såldes efter visning till nuvarande ägare genom Saab i Hörby.
Har använts sommartid och alltid förvarats i garage därav låga mil och det fina skicket.
De senaste åren har den använts mycket lite varför ägaren tycker att någon annan entusiast ska få njuta av denna fina cabriolet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1986-12-05 
 • Avläst mätarställning
  110320 km 
 • Regnr
  MZG967 
 • Chassinummer
  AD75L9H7013250 
 • Kw / hk
  129 / 175 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Väl servad och underhållen, full dokumentation sedan bilen var ny.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i toppskick med få tecken på användning.

 • Skick exteriör:

  Originallack i perfekt skick, aldrig lackad eller bättrad endast få bruksspår. Originalsuffletten i fint skick, fina fälgar.

 • Skick helhet:

  Otroligt fin originalbil, välskött och körklar inför sommarens utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-04-01
Ursprungsbesiktning: 1986-12-05 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1986-12-05
Senast godkända besiktning: 2021-04-01
Besiktigad tom: - 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Saab 900 Cabriolet visades på Frankfurtsalongen 1983 – en nyhet som fick motorpressen att gå i spinn. En fyrsitsig cabriolet utan startbåge var stort och första året 1986 såldes knappt 400 exemplar i USA. Året efter när 900 kom med den sluttande fronten fanns cabrioleten för alla marknader – och som tidigare tillverkades den i Finland.
Sammanlagt byggde det 48 880 Saab Cabriolet fram till 1993. De sista två åren hade de airbag och ABS.
Saab 900 Cabriolet fanns både med och utan turbo, och från 1988 är turbon vattenkyld. Tuffaste varianten är 16S Cabriolet med Aero-look.
Genom åren har Saab 900 Cabriolet nyttjats flitigt i filmer och tv-serier. Bland annat förekommer den i High Fidelity och i komediserien Seinfeld.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Malmö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG