Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce 25-30 HP Limousine 6-cyl — 1936

Fantastisk bil i orenoverat originalskick med en unik historia.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En helt otrolig bil som har varit brukad och vårdad av noggranna ägare. Service och underhåll har skötts kontinuerligt och den har aldrig varit renoverad. En unik detalj är verktygslådan som är placerad under hela framsätet och som innehåller originalverktyg från när bilen var ny, även original handbok medföljer.
Kräver endast löpande service för att brukas till utfärder och utställningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
400 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13578
BERGKVARA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
500 - 600 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En helt otrolig bil som har varit brukad och vårdad av noggranna ägare. Service och underhåll har skötts kontinuerligt och den har aldrig varit renoverad. En unik detalj är verktygslådan som är placerad under hela framsätet och som innehåller originalverktyg från när bilen var ny, även original handbok medföljer.
Kräver endast löpande service för att brukas till utfärder och utställningar."

Beskrivning

Denna bil såldes ursprungligen till bergsrådet Walter Gräsbeck i Helsingfors som arbetade med ryska diplomatiska kontakter. Då det vid denna tid inte sågs med blida ögon att man körde Rolls Royce så ställdes bilen undan och han fick köra en rysk Zil istället.
Bilen såldes vidare till Baron Gustaf Woldemar Wrede också han boende i Helsingfors, den blev inte mycket körd under kriget så när den kom till Sverige 1947 hade den bara gått ca 200 mil.
Här var det bilfirma Wiklunds Bil AB i Stockholm som sålde bilen till Kapten Sven Jeansson i Kalmar där den blev känd och omtalad. När Sven Jeansson några år senare blev tysk konsul så utrustades bilen med CC skyltar.
Herr Jeansson gjorde själv ett antal långresor med bilen i Europa, bland annat åkte han fast för fortkörning i Spanien.
Efter Konsul Jeanssons bortgång 1985 så köptes bilen av Sune Wreinerth i Färjestaden, han lät lackera om bilen från svart till bilens nuvarande färg. Sedan ställdes den ut på Borgholms bilmuséum och Rydaholms bilmuseum fram till 2005 då nuvarande ägare Anders Björkman köpte den.
Den har använts flitigt sommartid under dessa år och varit till stor glädje för familjen Björkman. Han har dock fler bilar i sin samling och känner att det är dags för någon ny entusiast att ta över och vårda denna vackra vagn.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1936/1936 
 • Första registreringsdatum
  1936-01-01 
 • Avläst mätarställning
  06839 Miles 
 • Regnr
  EUU650 
 • Chassinummer
  GRM 59 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart/Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mekaniskt väl underhållet originalskick, bilen går fint och fungerar utmärkt.

 • Skick interiör:

  Originalinredning från 1936 i ett fantastiskt originalskick som bara bär spår av försiktigt brukande. Många original detaljer såsom extra säten, intercom, verktygslåda mm i fint skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen är lackerad för ett 30-tal år sedan och är fortfarande i toppklass. Krom och övriga yttre detaljer i mycket fint skick.

 • Skick helhet:

  Man känner historiens vingslag när man kliver in och sätter sig i denna vagn,det mesta är original sedan 85 år tillbaka. Bilen som är 7-sitsig, platsar på vilket muséum som helst.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1986-06-10 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1936-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1936-01-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Rolls-Royce 25/30hp är en personbil, tillverkad av den brittiska biltillverkaren Rolls-Royce mellan 1936 och 1938.
1936 vidareutvecklades den lilla Rollsen återigen med större motor. Genom att borra upp cylinderdiametern till 88,9 mm ökades cylindervolymen till 4257 cm³. Effekten var nu uppe i 115 hk. Växellådan hade synkronisering på de tre högsta växlarna.
Bilen fick också ett nytt bränslesystem med en Stromberg förgasare som fick bensin
via två SU elektriska bränslepumpar.
Bilen försågs med justerbara hydrauliska stötdämpare och individuell
framvagnsupphängning. Topphastigheten ökades till cirka 135 km/h.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bergkvara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG