Visa alla bilder

Porsche 911 930 Turbo (utan motor/drivlina) — 1982

Vass projekt-Porsche med många och exklusiva prestandadelar, bilen har stått undanställd i mer än 30 år. Fin kaross med ett trevligt åttiotalsarv signerat Zirkelbach.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Intressant Porscheprojekt, bygg om till gatbil eller banbil, identiteten är intakt och bilen finns i registret."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
480 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13494
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Intressant Porscheprojekt, bygg om till gatbil eller banbil, identiteten är intakt och bilen finns i registret."

Beskrivning

En svensksåld 911 930 Turbo som av allt döma ställdes av redan 1984 och sedan kördes något år som banbil. Därefter stod bilen i garaget hemma hos ägaren för att bli en extra gasglad bil för bankörning. Säljs för ett dödsbo. Motor och växellåda säljs separat. Vänster bakhjul går inte att montera som the set-up ser ut just nu, därav ett stort fett bakhjul höger fram och ett mindre framhjul vänster bak på bilderna.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1982-05-12 
 • Avläst mätarställning
  14327 km 
 • Kw / hk
  221 / 300 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/tyg/vinyl 
 • Färg
  Gråmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ingen motor och låda, motsvarande enheter säljs på samma auktion. Splitfälgar med centrummutter, men vänster bakhjul går inte att montera som the set-up ser ut just nu, därav ett stort fett bakhjul höger fram och ett mindre framhjul vänster bak på bilderna. Bilen rullar lätt, men ingen styrning eller bromsar är monterade. Notera för övrigt bärarmarna från 935 på en av bilderna.

 • Skick interiör:

  Skinnklädd Sparco tävlingsstol med Sabelt-bälten tillsammans med original högerstol. Vänster originalstol finns också, har fungerat som kontorsstol (bild). Tak, sollucka och dörrsidor i fint skick. Original baksäten (men ingen turbo-märkning) och ingen övrig klädsel där bak.

 • Skick exteriör:

  Framruta, bakruta, vänster sidobakruta, bagagehuv, motorlucka, stötfångare är endast löst provmonterade. Lacken är i ett fint och polerat skick med bara några små märken och repor. Karosskitet är köpt och monterat av Zirkelbach, skärmbreddningen är i glasfiber och noggrant utförd. Frontbaljan, alternativt hela karossen, är enligt vår bedömning ersatt av en annan, därav den lösa urskurna delen med chassinumret (bild). Förfarandet var inte helt ovanligt, även av fabriken, vid den här tiden.

 • Skick helhet:

  Spännande projektbil i ett fint grundskick med många exklusiva och ovanliga delar. Här finns alla möjligheter till att bygga en gatgodkänd Turbo 3,3 med ett åttiotalstufft Zirkelbach-paket eller att fortsätta den förra ägarens hårda prestanda-ambitioner för banan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG