Visa alla bilder

Motor: Porsche racing — 1984

Racepreparerad Porschemotor från 1984. Byggdes på nittiotalet av JTI Motorsport, aldrig använd och sedan undanställd.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Dyra delar då, dyra delar nu. Den här motorn har många exklusiva delar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
655 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13496
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
240 - 300 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Dyra delar då, dyra delar nu. Den här motorn har många exklusiva delar."

Beskrivning

En potent och fungerande motor som den är, men den är inte byggd som en strikt originalspecificerad fabrikmaskin. Motorn kan även utgöra en grund – med sina exklusiva delar – för att kunna bygga en riktig original 935 tävlingsmotor. Det innebär naturligtvis i sin tur en större investering i vidare delar och arbete. Porsche 935 var en legendarisk tävlingsmodell från fabriken och är idag mycket attraktiv som samlarobjekt och historisk racerbil.
Motorn är byggd från ett motorblock med nummer 930/ 78 3 och 698 00 66. Volymen är 2811 cm3. Den här specifikationen på delar är det vi har fått fram:
Borrning ø 95 mm
Slag 66 mm
Verdi vevstakar
Mekanisk Bosch insprutning
Smidda vipparmar
12-stifts fördelare
RSR oljefilterfäste
Centralsmorda kamaxlar
Luftburkar från 956/962
6-spjälls insugningshusanläggning

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
 • Regnr
  oreg 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  440 / 600 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
   
 • Klädsel
 • Färg
   

Skickbedömning

 • Skick helhet:

  Motorn är aldrig använd och har stått lagrad varmt och torrt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG