Visa alla bilder

Mercedes-Benz 170V B-Cabriolet W136 — 1939

En renoverad och körklar förkrigs Mercedes-Benz med svensk historia sedan oktober 1939.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En välrenoverad drygt åttio år gammal Mercedes-Benz."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
545 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13572
NORRKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 170V B-Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En välrenoverad drygt åttio år gammal Mercedes-Benz."

Beskrivning

Denna bil har genomgått en totalrenovering i slutet av 1900-talet. Bilen är fortfarande i ett mycket bra skick och är fullt körbar. För att uppfylla svenska regler är bilen tidigt kompletterad med ett andra bakljus. Den har de i de allra flesta fall de rätta årsmodellspecifika detaljerna kvar. Enligt gamla registreringshandlingar så har bilen haft sin hemvist bl.a. i Malmö och Göteborgstrakten. Nuvarande ägare har haft bilen i ett fyrtiotal år. Det är under denna tid som bilen har blivit renoverad.

W136, som denna modell kallades för internt, tillverkades mellan 1936 och 1955 med ett uppehåll åren 1942 till 1947. W136 fanns med flera olika karosser. De vanligast förekommande är två och fyradörrars täckta bilar. De fanns även som två och fyrsitsiga cabrioleter. Några små serier med specialkarosser såg också gårdagens ljus.

Innan uppehållet från 1942 producerades runt 75 000 exemplar av W136, alla karossmodeller. Det var under många år Mercedes-Benz mest tillverkade modellserie.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1939/1936 
 • Första registreringsdatum
  1939-10-07 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra renoverat skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-06-03
Ursprungsbesiktning: 2008-11-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2009-06-03
Senast godkända besiktning: 2009-07-31
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Norrköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG