Visa alla bilder

Fiat 124 Spider 1.4 — 1968

Pedantskött italienare med få ägare.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som har renoverats till toppskick av en entusiastisk ägare med förflutet som flygingenjör. Allt som är gjort vid bilen är dokumenterat, sällan man ser en så detaljerad beskrivning in i detalj med både text och bild.
Bilen fungerar oklanderligt och behöver ingen åtgärd för att tas i bruk."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
239 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13504
BLOMSTERMÅLA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 124 Spider?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som har renoverats till toppskick av en entusiastisk ägare med förflutet som flygingenjör. Allt som är gjort vid bilen är dokumenterat, sällan man ser en så detaljerad beskrivning in i detalj med både text och bild.
Bilen fungerar oklanderligt och behöver ingen åtgärd för att tas i bruk."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Italien och brukades av en ägare där fram till 1984 då bilen kom till Sverige. Denna ägare lät lackera bilen svart och brukade bilen fram till 1999 då nuvarande ägare tog över.
Bilen behövde en mekanisk genomgång och nytt krom, detta åtgärdades och finns noggrant dokumenterat. Växellådan byttes och det sitter en ny 5-växlad låda i nu. Då det finns fler bilar i samlingen som behöver renoveras så väljer han att sälja och låta en annan entusiast ta över.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1984-05-23 
 • Avläst mätarställning
  94810 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5-vxl 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt mekaniskt i toppskick, noggrann dokumentation i text och bild finns. Växellådan är helt ny, motor, bromsar och framvagn är helrenoverade. Bilen går fantastiskt fint.

 • Skick interiör:

  Av ägaren ny sydda mattor, helt ny inredning och sufflett, i övrigt bästa skick.

 • Skick exteriör:

  En äldre omlackering i mycket bra skick, endast ett fåtal bruksspår. Kromet i perfekt skick, alla mindre detaljer omkromade samt stötfångare.

 • Skick helhet:

  En fantastikt fin och väl omhändertagen bil, körklar för sommarens äventyr.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-07-14
Ursprungsbesiktning: 1984-06-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1984-06-28
Senast godkända besiktning: 2021-04-07
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Spider
Den öppna Spider introducerades på Turinsalongen 1966, tillsammans med Dino Spider. Karossen ritades och byggdes av Pininfarina. Spidern hade en helt ny DOHC-motor och femväxlad växellåda.

Våren 1970 tillkom en större 1600cc motor som alternativ och 1972 uppdaterades bilen igen med en ny generation motorer.

1972 tillkom även den potenta Abarth Rally, med tvåförgasarmotor, individuell bakvagnsupphängning och lättviktsmaterial i karossen.

När produktionen av coupén upphörde 1975, slutade Fiat att sälja Spidern i Europa. Försäljningen fortsatte dock i Nordamerika. Från 1978 såldes den med tvålitersmotor.

1982 övertog Pininfarina hela produktionen och bilen bytte namn till Pininfarina Spidereuropa. Försäljningen i Europa återupptogs.

Den sista uppdateringen av bilen kom 1983 med den kompressormatade Spidereuropa VX.

Produktionen av Spidern avslutades 1985, efter 198 000 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Blomstermåla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG