Visa alla bilder

Dodge Dart GT Hardtop V8 / 273cui — 1966

Svensksåld bil som bara rullat på Gotland och såldes ny av Wennerdahls i Visby. Fyra ägare. Fint bruksskick.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Går bra i motor och låda. Behöver stor rekonditionering, lackbättring och omklädning av framsäten. Rostfri och fin under men bakluckans bakre nedre kant är något rost-angripen, se sista bilden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12357
VISBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Går bra i motor och låda. Behöver stor rekonditionering, lackbättring och omklädning av framsäten. Rostfri och fin under men bakluckans bakre nedre kant är något rost-angripen, se sista bilden."

Beskrivning

Denna bil har bara haft fyra brukande ägare (förutom handlare) och alltid körts på Gotland. Såldes ny till en privatperson i Havdhem, på södra Gotland, som hade bilen i 18 år.
Bilen är svensksåld och monteringspappret, med bilens specifikation finns kvar. Bilens är i fint orört originalskick och den är nu besiktigad för all framtid.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-02-17 
 • Avläst mätarställning
  172400 km 
 • Kw / hk
  134 / 182 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går bra men behöver en allmän service. Motorn drar lite olja. Det kan behövas nya ventiltätningar.

 • Skick interiör:

  Hel och fin men framsätens dynor behöver kläs om. Det läcker in lite vatten genom bagagelucka. Troligen gummilisten som inte tätar ordentligt

 • Skick exteriör:

  Originllack, utan större skavanker, men stenskottsprickar och smårepor finns. Det fins ytliga rostprickar som går verkar gå att polera bort.

 • Skick helhet:

  Ovanligt hel och fin originalbil. Känd historik. Osvetsad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-09-29
Ursprungsbesiktning: 1966-02-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-02-17
Senast godkända besiktning: 2016-10-28
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Dodge Dart kom som årsmodell 1963 och var en kompakt bil som konkurrerade med Ford Mustang och Chevrolet Camaro m.fl. Byggdes fram till 1976. Sista året med denna lilla mycket vackra kaross var 1966, (som aktuell bil är). Fanns som både som 2- och 4-dörrars, samt 4 dörrars stationsvagn och 2-dörrars hardtopp (GT) och cabriolet. 1966 års modell känns lättast igen på att de har ovala baklampor. De flesta 2-dörrars hardtopbilar (GT) såldes med 273 cui motor (8 cyl) och konsolväxelspak kopplad till en automatlåda 904. Samtliga bilar hade trumbromsar fram och bak. Även 6 cyl. motorer fanns att tillgå, särskilt i 4-dörrars varianter. Dodge D/Dart var en Super Stock som tillverkades i 50 exemplar, den hade en 273 som levererade 275 hk. Idag är GT-modellen och cabrioleten de mest eftertraktade modellerna. GT-1966 tillverkades bara i 10.000 exemplar och de flesta är bortrostade idag. Fina att köra och lagom stor bränsleförbrukning gör dem till trevliga och användbara hobbybilar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Visby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG