Visa alla bilder
Visa film

Volvo S80 2.9 24v — 1999

Volvos flaggskepp, ofta vald av svenska chefer för dess stil och komfort, endast 109 084 kilometer på mätaren och två tidigare ägare.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen är väl underhållen och regelbundet servad. Kamrem bytt vid 88 286 km i slutet av 2018. Den gick fint vid testkörningen och den är besiktning fram till januari 2024-01-31. På grund av begränsad användning nyligen behöver bromsarna servas och det kan förekomma sporadiska varningar för utsläpp/airbag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
43 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16335
MELLERUD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo S80?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen är väl underhållen och regelbundet servad. Kamrem bytt vid 88 286 km i slutet av 2018. Den gick fint vid testkörningen och den är besiktning fram till januari 2024-01-31. På grund av begränsad användning nyligen behöver bromsarna servas och det kan förekomma sporadiska varningar för utsläpp/airbag."

Beskrivning

Utöver Volvo-återförsäljaren som ursprungligen sålde bilen ny har detta fordon endast haft två ägare. Den första ägaren var en privatperson från Mellerud som ägde den i tjugo år, från 1999 till 2019. Den nuvarande ägaren var bekant med den tidigare ägaren och köpte bilen för tre år sedan.

Denna S80 2.9 representerar de lyxbilar som Volvo erbjöd på sent 1990-tal. Utrustningsnivån inkluderar elektriskt justerbara stolar, fönster och speglar, ett soltak, dubbla klimatkontroller, luftkonditionering och till och med en inbyggd mobiltelefon. Märkbart är att den även har en kraftfull 2,9-liters, 24-ventilsmotor under huven, kompletterad med en automatväxellåda för en behaglig körupplevelse.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  1999-12-24 
 • Avläst mätarställning
  109084 km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder/Alcantara 
 • Färg
  Mörkröd metallic  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inkluderar äldre dokumentation. Kamrem bytt i slutet av 2018 (synlig på bilderna). Går bra, kräver kodläsare för "Airbag/avgas" lampan. Bromsservice behövs på grund av begränsad nyligen användning. Lättare skador på aluminiumfälgar, däck i gott skick. Fungerande AC, alla elektriska funktioner fungerar bra.

 • Skick interiör:

  Interiören är intakt och oskadad, med fungerande instrumentering och tydliga displayer. Förarsätet har några märken och är lite slitet, tillsammans med några fläckar på innertaket och dörrsidor. En uppfräschning och noggrann rengöring av interiören skulle förbättra bilens utseende. Det finns inga luktproblem, och de övriga sätena är i gott skick. En lätt slitage syns på läderdamask vid växelspaken.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är rak och fri från framträdande rostproblem. Oxidation syns på båda sidorna av takräckens lister (se bilder). Underredet är stabilt med ytlig rost på dragkroken och domkraftsfästen, vilket är normalt för dess ålder. Lacken är generellt sett bra, med mindre stenskott och märken. Huven har hörn som är omlackerat efter reparation av stenskott, men färgmatchningen är inte helt korrekt (se bilder). En vaxning och polering skulle ytterligare förhöja bilens utseende.

 • Skick helhet:

  Idealisk för entusiast som söker en framtida klassiker med låg körsträcka och endast två ägare. Viss kosmetisk och servicearbete behövs.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-02-11
Ursprungsbesiktning: 1999-03-20 (EEG) (Ombes:20070509)
Datum i trafik första gången: 1999-12-24
Senast godkända besiktning: 2022-11-25
Besiktigad tom: 2024-01-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mellerud

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG