Visa alla bilder
Visa film

Stort parti med Velocette mc-delar

Exklusivt Velocette parti med nya, renoverade samt begagnade delar. Innehåller motorer, ramar, hjul mm för att kunna bygga ihop några maskiner.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett stort parti Velocette delar av mycket hög klass. Många delar finns som är renoverat till ett skick av högsta klass.

Det mesta är till 350 cc från 20-30-talet och 50-talet och innehåller bland annat en förkrigs maskin som är under ihopsättning, flera motorer och ramar. Samtliga ramar har ramnummer men inga handlingar, den röda ramen har ett gammalt Skånenummer L7029 och är från 1929."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16334
LÖNSBODA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Stort parti med Velocette mc-delar ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett stort parti Velocette delar av mycket hög klass. Många delar finns som är renoverat till ett skick av högsta klass.

Det mesta är till 350 cc från 20-30-talet och 50-talet och innehåller bland annat en förkrigs maskin som är under ihopsättning, flera motorer och ramar. Samtliga ramar har ramnummer men inga handlingar, den röda ramen har ett gammalt Skånenummer L7029 och är från 1929."

Beskrivning

Arne Bengtsson i Lönsboda även kallad "Lill Arne" var känd som en noggrann och skicklig mekaniker. Hans stora intresse och kunnighet om veteran motorcyklar var välkänt. Tyvärr gick han bort i somras och nu ska hans fina samling med motorcyklar och delar säljas.

Detta stora parti med delar har Arne samlat på sig under flera år med mål att bygga ihop några maskiner.

De flesta delar har han skickligt renoverat och är klara att monteras, andra delar är helt nya och en del är begagnade.

En förkrigsmaskin har börjat att monteras där delarna är renoverade och lackerade. Nya hjul, renoverad motor, lampor och ljuddämpare finns. Det finns inga handlingar till någon av ramarna.

Detta är ett stort parti delar med många "omöjliga" delar som har bra möjligheter att komma till användning för den rätta entusiasten.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
   
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
   

Skickbedömning

 • Skick exteriör:

  Väggdekorationer och Norton Atlas objektet med tillhörande orange trälåda ingår inte i detta utrop.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lönsboda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG