Visa alla bilder
Visa film

SAAB 92B De Luxe 764cc 2-Takt — 1954

Charmig klassisk 2-takts Saab som har ägts av nuvarande ägare i 41 år. Det karakteristiska ljudet från 2-taktsmotorn är underbart.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Väl underhållen av sin ägare. Den har inte använts mycket de senaste åren men alltid förvarats i garage. Startar enkelt och går smidigt med en väl fungerande motor och växellåda. Dock behöver bromsarna servas. På grund av den begränsade användningen rekommenderas en service och en mindre genomgång innan man tar ut den på vägarna igen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16314
VÄNERSBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 92B De Luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Väl underhållen av sin ägare. Den har inte använts mycket de senaste åren men alltid förvarats i garage. Startar enkelt och går smidigt med en väl fungerande motor och växellåda. Dock behöver bromsarna servas. På grund av den begränsade användningen rekommenderas en service och en mindre genomgång innan man tar ut den på vägarna igen."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen 1982 och nu efter 41 år av användning är det nu dags att sälja. Anledningen till försäljning är ägarens ålder, inte bilens. Historien säger att den första ägaren var en mycket försiktig förare som alltid tvättade bilen varje gång han körde den. När han avled lämnades bilen orörd och stod i många år. Detta gjorde att den ramlade ur bilregistret. Nuvarande ägare köpte den 1982 och registrerade in den på nytt i juni 1983. Bilen var i ett ok skick men behövde lite svetsarbete på underredet och några mindre karossreparationer innan den sen lackerades om i sin ursprungliga blå färg. Idag är bilen fortfarande fin med endast några mindre skönhetsfläckar i lacken, detta tack vare att ägaren alltid förvarat bilen i garaget. Denna trevliga och genuina bil behöver bara rutinservice och underhåll för att kunna njutas i många år framöver. Den är dessutom är den befriad från besiktning för alltid.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1983-06-23 
 • Avläst mätarställning
  11820 km 
 • Kw / hk
  21 / 28 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint dock behövs en rutinservice och bromskontroll. Under huven verkar allt vara i gott skick, med undantag för en trasig kabel på termostaten. All elektrisk utrustning fungerar bra. Hjul i bra skick och utrustade med äldre däck som fortfarande har bra mönsterdjup.

 • Skick interiör:

  Välbevarad inredning, särskilt med tanke på att den är nästan 70 år gammal. Instrumentbrädan sticker ut med sin originalutrustning och välhållna lack. En vintage Philips-radio är installerad och fungerar fint. Ratten visar dock tecken på slitage, vilket är förväntat med tanke på åldern. Med bilen följer Saab-filtöverdrag som, när de tas bort, avslöjar säten i gott skick, förutom några textilskador på förarsätet. Gummimattan är överlag i bra skick, även om det finns en mindre skadad del på passagerarsidan. Takbeklädnaden är snygg och dörrpanelerna är i gott skick med vissa tecken på slitage. Tillsammans ger dessa detaljer en inbjudande och underbar atmosfär - en perfekt miljö för att koppla av och njuta.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och ren, med välpassande paneler och inga synliga rostproblem. Bottenplattan är stabil och ren, även om den är något fuktig under motorn, vilket är vanligt för tvåtaktsbilar. Det finns små fläckar av ytlig rost under dörrkanterna. Lacken är överlag fin, med en liten spricka på 10 cm nära förardörren. Kromdetaljerna är bra och rena överlag, förutom några blåsor på vänster bakre stötfångare. Ingen omedelbar reparation behövs; den är redo att användas som den är.

 • Skick helhet:

  Idealisk bil både för Saab-entusiaster och för de som söker en unik del av svensk bilhistoria. Med bara några mindre reparationer kan du ha en fantastisk bil för många år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-06-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1983-06-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1983-06-23
Senast godkända besiktning: 2017-04-29
Besiktigad tom: -
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vänersborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG