Visa alla bilder
Visa film

Ford Mustang Cabriolet V8 289cui — 1968

1968 års Mustang Cabriolet som har haft samma ägare i 23 år och och är i utmärkt skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Klassisk cabriolet som är både vacker och lättkörd. Elektriska sufletten fungerar perfekt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
270 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15332
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Mustang Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Klassisk cabriolet som är både vacker och lättkörd. Elektriska sufletten fungerar perfekt."

Beskrivning

Denna Mustang tillverkades den 5 april 1968 i Metuchen, NJ och är utrustad med en standard 289 2V motor och en C4 3-stegs automat. Den har elektriskt sufflett & servostyrning. Ursprungligen var den i färgen Candy Apple Red (färgkod "T") med en svart vinylinteriör ("2A"). Bilen blev omlackerad för många år sedan till Royal Maroon och fick en snygg interiör i beige.

Nuvarande ägar importerade bilen från USA år 2000, då visare vägmätaren 19 307 miles. För närvarande står mätarställningen bara på 23 926 miles, vilket indikerar att ägaren i genomsnitt bara kört cirka 200 miles per år i Sverige. Bilen är väl underhållen och har förvarats i ett varm garage.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  2000-09-22 
 • Avläst mätarställning
  23 926 miles 
 • Kw / hk
  136 / 184 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Royal Maroon 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar enkelt och går bra. Den är utrustad med elektronisk tändning. Bensinmätaren hänger sig ibland. Den är numera besiktningsbefriad och klar att köra hem.

 • Skick interiör:

  Säten i utmärkt skick, rena och fria från skador. Instrumentpanel och mätare är original, och fullt fungerande. Det elektriska taket fungerar felfritt. En anmärkningsvärd funktion är de utfällbara dörrhandtagen (se bilder). Det finns några mindre färgskrap på dörrarna, men övergripande är interiören väl underhållen. Observera dock att Philco radion för närvarande inte är ansluten.

 • Skick exteriör:

  Karossen i utmärkt skick utan synliga skador. Inga bucklor eller rost. Underredet är rent, rakt och utan synliga skador. Lacken är överlag fin med endast några små repor. Kromdetaljerna är väl underhållna. Cabriolet-taket är komplett och fint, även om det finns två små hål och en liten spricka i sidsömmen (se bilder).

 • Skick helhet:

  Perfekta sommarbilen att njuta av med dina kära. Redo att köras!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-05-12
Ursprungsbesiktning: 2000-09-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-09-22 (680101)
Senast godkända besiktning: 2017-06-20
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG