Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 — 1959

Charmig folka från 1959 med många år i samma ägarfamilj.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den kördes 12 mil till vår uppställningslokal utan problem för egen maskin. Den kan köras därifrån också. I många flera mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15116
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
75 - 85 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den kördes 12 mil till vår uppställningslokal utan problem för egen maskin. Den kan köras därifrån också. I många flera mil."

Beskrivning

Den har funnits i samma familj i över 35 år och levereras med en uppsjö av dokumentation, inklusive tidigare besiktningsprotokoll, körjournal och servicefakturor. Bilen lackerades om någon gång för minst 40 år sedan och lackytan är väldigt matt. Den fascinerande delen är körsträckan på 99 107 km sedan den först noterade besiktningen 1973 som anger 63000 km och bilen stod i en längre tids förvaring på åttiotalet. Vi kan inte verifiera körsträckan, men den är intressant att gräva vidare i.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  99 107 km 
 • Regnr
  COY948 
 • Chassinummer
  2442668 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Granatrot 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och mjukt, och känns bra i motor och låda. En allmän service och översyn är ändå att rekommendera, bilen har inte rullat mycket de senaste åren.

 • Skick interiör:

  Interiören är original och komplett med små skador på förarsätet, fuktmärken på innertaket och lätt slitna mattor.

 • Skick exteriör:

  Lacken är matt med en i sig spännande patina-look som också kan poleras. Karossen är robust, med endast en mindre blåsa på den bakre ramen nära bagageluckan (bild). Bottenplattan är i bra skick och har rostskyddats ordentligt. Bra krom generellt med lite oxid på den bakre stötfångaren, och takräcket är ett trevligt tillbehör.

 • Skick helhet:

  Cool och rolig bil med mycket historik och dokumentation, för någon som letar efter en folka med originalcharm och patina.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-09-12
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-05-18
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG