Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200 — 1960

Fin charmig VW 1200 från 1960 i patinerat originalskick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket trevlig vagn som lunkar på fint och har klarat sig bra genom åren. Det finns blessyrer i plåt, lack och inredning men för sin ålder i ett trevligt patinerat skick. Ståendes vid torpet ser man svensk folkhems- och motornostalgi."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
18 AUG 13:00
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14882
VALDERMANSVIK
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 73 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
19287
17 AUG 21:01
72 000 SEK
17179
17 AUG 16:50
70 000 SEK
19686
16 AUG 23:19
55 000 SEK
12420
16 AUG 13:32
50 000 SEK
10368
16 AUG 13:15
41 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket trevlig vagn som lunkar på fint och har klarat sig bra genom åren. Det finns blessyrer i plåt, lack och inredning men för sin ålder i ett trevligt patinerat skick. Ståendes vid torpet ser man svensk folkhems- och motornostalgi."

Beskrivning

En allt igenom ärlig standarvagn från 1960. Få ägare under drygt sextio år, varav den senast har ägt bilen i drygt 28 år. Bilen har använts som entusiastbil vid torpet och kortare resor på träffar och marknader under hans ägartid. Förvarad i kallgarage.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  80540 km 
 • Regnr
  FKA592 
 • Chassinummer
  3071695 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Grå och blå, tyg och galon 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen tuffar på tyst och fint och känns solid och stabil.

 • Skick interiör:

  Inredningen har klarat sig bra och är i stort sett hel. Under nuvarande ägares tid har det alltid suttit en överdragsklädsel på stolar och säten. En varsam rengöring kommer att göra underverk.

 • Skick exteriör:

  Lackering ser bra ut men på sina håll ser man "sprutspackelbubblor", som tyder på att bilen fått en hel- eller dellackering men det är innan nuvarande ägare köpte bilen. Bubblorna har funnits där och inget har förändrats under åren. Fälgarna har prickar av "ytrost". Underredet ser bra ut. Blankt och glas i bra skick.

 • Skick helhet:

  En charmig genuin Bubbla som har klart sig bra. Det finns saker att förbättra och förädla men allt fler vill idag behålla det patinerade skicket. En trevlig prick helt enkelt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-09-12 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-09-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Det finns spaltmil skrivna om historiken kring VW 1200, allt från projektets start under 30-talet, hur engelska soldater drog igång verksamheten efter andra världskriget och hur de första vagnarna letade sig till Sverige och Scania Vabis 1948. Så vi hoppar raskt vidare 12 år till 1960. VW tog sig an det nya årtiondet genom att ta bort körriktningsvisarna på B-stolpen och istället montera blinkers i baklyktorna samt vita blinkers med kromarmatur upptill på skärmarna fram. Stolarna blev också lätt skålade för bättre komfort.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Valdermansvik

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG