Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Golf GTI — 1990

En praktisk fyradörrars VW Golf GTI generation II.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Lågmilare i mycket välskött och servat skick med få ägare och gedigen dokumentation. Nuvarande ägare är entusiast och har skött bilen väl."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14760
SILLEKROG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Lågmilare i mycket välskött och servat skick med få ägare och gedigen dokumentation. Nuvarande ägare är entusiast och har skött bilen väl."

Beskrivning

En VW GTI II med extra utrustning såsom AC, elektriska fönsterhissar, servostyrning, centrallås, 15 tums G60-fälgar. En Blaupunkt San Marino SQM 20 med eldriven antenn från tiden ger rätt atmosfär och ljud. Färddator och i övrigt normalt utrustad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  2021-11-22 
 • Avläst mätarställning
  75300 km 
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg, tight, stabil och lättkörd vagn som ger korrekt och snabb respons i alla lägen.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i fint och välbevarat originalskick, gäller såväl innertak, klädsel, stolkomfort som detaljer. Bagageutrymme likaså välhållet.

 • Skick exteriör:

  Lack, glas och plastdetaljer i fint skick. En ny lackering gjordes för ca fem år sedan, framstår som fackmässigt gjort. Något stenskott och enstaka småskrap finns.

 • Skick helhet:

  En VW GTI generation II i trevligt utförande i mycket fint skick med extra utrustning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-11-22
Ursprungsbesiktning: 2021-11-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-11-12
Senast godkända besiktning: 2021-03-13
Besiktigad tom: 2023-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Ägarens kommentar

Köpte i bilen i Spanien, där han bor delar av året. Han blev tredje ägare till bilen. Förste ägare var en äldre dam, som hade bilen och körde sparsamt i 25 år. Därefter ägare nummer två, han hade recondfirma och ägde bilen i drygt två år. Då fick bilen bl.a. en ny lackering. Nuvarande ägare köpte bilen tack vare skicket och tog hem bilen till Sverige. Enligt uppgift finns alla protokoll, servicehandlingar, dokument etc, som styrker såväl historik som miltal.

Fakta om modellen

Golf GTI började levereras till kunder under sommaren 1976. Vi vet alla att den blev en ikon och fick en mängd följare från andra märken med GTI ambitioner. Så 1984 var det dags för Volkswagens egen uppföljare Generation II. Även den blev väl mottagen och i Teknikens Värld gjorde man ett test med åtta GTI vagnar 1986, Bäst i klassen blev resultatet för VW GTI! Generation II kom att tillverkas fram tom 1992. Det blev några olika varianter, allt från en nedtrimmad GT till än rappare GTI 16V och halvracern G60.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sillekrog

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG