Visa alla bilder

Toyota Celica 2,0 GT i 16v 2,0 — 1989

Mycket fin japansk youngtimer med få mil och endast 2 ägare.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad Celica som alltid förvarats i garage när den inte använts och är i ett mycket fint och rostfritt skick. Bilen är välservad och man har nyligen renoverat bromssystemet så den är helt körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
48 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15161
BJÄRNUM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
55 - 75 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad Celica som alltid förvarats i garage när den inte använts och är i ett mycket fint och rostfritt skick. Bilen är välservad och man har nyligen renoverat bromssystemet så den är helt körklar."

Beskrivning

Denna bil köptes av nuvarande ägare i maj 1991, den hade då rullat lite drygt 2000 mil.

Det har körts sparsamt med denna genom åren då den använts som andra bil och har mestadels förvarats i fuktfritt garage när den inte körts med.

När man haft bilen några år så demonterades skärmar dörrar samt inredning och en mycket noggrann rostskyddsbehandling genomfördes, alla skrymslen och hålrum behandlades. Därefter monterades bilen och resultatet blev en bil som har klarat sig fantastiskt fint från rostangrepp.

Då bilen används för lite, den har bara körts 50-75 mil om året senaste tiden så tycker man att någon entusiast ska få njuta av denna pärla.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-04-05 
 • Avläst mätarställning
  144220 km 
 • Regnr
  OGO212 
 • Chassinummer
  LST16207316576 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går alldeles utmärkt och allt fungerar utan anmärkning. Bromssystemet är renoverat i vintras med bland annat skivor och belägg (se kvitto). Kamrem bytt vid 9249 mil.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i mycket fint originalskick. Det har suttit formsydd överdragsklädsel på sätena sedan bilen var ny, dessa är avtagna nu och visar originalklädsel i mycket fint och oskadat skick.

 • Skick exteriör:

  Originallack i mycket fint och välbevarat skick finns endast en svag intryckning på vänster framskärm vid hjulhuset. Skyddsfilm har använts vid utsatta ställen så därför har lacken klarat sig fint från stensprut. Lite lacksläpp finns på taklisten.Fälgar, däck och övriga lister utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  En trevlig entusiastbil som är körklar och är utrustad med bland annat sollucka och dragkrok. En fin investering att behålla i detta ovanligt fina originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1991-05-08 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1989-03-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-04-05
Senast godkända besiktning: 2022-05-21
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Toyota Celica var en sportig kupé som introducerades 1970. Den var bakhjulsdriven och erbjöds med flera olika fyrcylindriga motorer.Från och med den fjärde generationen Celica som kom 1985 så var modellen framhjulsdriven.Den sjunde och sista generationen Celica tillverkades till och med 2006.Många Celicagenerationer fanns i flera olika karossversioner; kupé, liftback och cabriolet.Toyota Celica var framgångsrik som rallybil. Den första WRC-segern kom i det Nya Zeeländska rallyt 1982 med en 2000 GT.1983-86 vann den Grupp B-klassade Celica Twincam Turbo alla sex WRC-tävlingar i Afrika som den deltog i.Celica GT-4 har två WRC-titlar för tillverkare och två förarmästerskapstitlar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bjärnum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG