Visa alla bilder

Saab 9000 CSE 2,3 — 1993

Lågmilad 9000 CSE ett fint orört skick med samma ägare sedan 1995.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det är inte självklart att hitta Saab 9000 med bara drygt 10 000 mil på mätaren. Allt fungerar som det ska, men den vill gärna få en översyn och en rejäl service."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
34 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15082
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Det är inte självklart att hitta Saab 9000 med bara drygt 10 000 mil på mätaren. Allt fungerar som det ska, men den vill gärna få en översyn och en rejäl service."

Beskrivning

Den levererades ny i december 1992 och säljs nu av ett ägarens dödsbo. Hon har ägt bilen sedan 1995 med två tidigare ägare. Bilen har mestadels brukats lokalt i Göteborgsområdet och har en körsträcka på 10 295 mil. Det är ovanligt att hitta en fräsch Saab 9000 med låg körsträcka nuförtiden, och det här exemplaret är idag en fin youngtimer för Saab-entusiasten. Dokumenterad fullständig servicehistorik och äldre besiktingsprotokoll som verifierar körsträckan.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1992-12-28 
 • Avläst mätarställning
  102956 km 
 • Regnr
  PSU978 
 • Chassinummer
  CC65B0P1016777 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn, låda, bromsar och chassi känns och låter bra. All el, fönster, speglar och displayer funkar fint. De senaste åren har bilen inte rullat mycket och en service, översyn och besiktning behövs för att bruka bilen igen.

 • Skick interiör:

  Snygg grå klädsel, innertak och mattor, ryggstödsfickorna hänger lite. Lite solblekning på baksätets överdel och på hatthyllan. Som helhet är interiören fin och komplett, men kan förbättras med en rekonditionering.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fri från bucklor, och metalliclacken är i bra skick med bara några små repor på motorhuven. Klarlacken på den bakre stötfångaren har krackelerat och är missfärgad. Underredet är väldigt rent och fräscht, med några få rostfläckar på domkraftsfästen och blåsor på utsidan av förardörren (bilder).

 • Skick helhet:

  Snygg och trevlig bil med en låg körsträcka, rätt för en samlare eller någon som letar efter en Saab-youngtimer att vårda för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-01-23
Ursprungsbesiktning: 1992-12-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-12-28
Senast godkända besiktning: 2018-05-11
Besiktigad tom: 2019-07-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG