Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 D — 1970

Norrlandsbil som bara haft två ägare sedan 1969.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin bil varsamt renoverad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15173
ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin bil varsamt renoverad."

Beskrivning

Årsmodell 1970 uttagen ny i november 1969. Nuvarande ägare har haft bilen sedan 2015 och har genomgått en enklare renovering där det nödvändigaste fixats till - övrigt i stort sett original. Bilen har hela tiden rullat runt Östersundstrakten och mätarställningen säger 768 mil, total körsträcka är okänd. Den kan ha gått 10768 mil men kan även vara 20768 mil. Oavsett vilket är det inte så stor skillnad när det handlar om en en W115 - välkända för sin kvalitet och slitstyrka. Utrustad med dragkrok. Vinterdäck på originalfälgar finns.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1969-11-17 
 • Avläst mätarställning
  7680 km 
 • Kw / hk
  43 / 58 
 • Drivmedel
  Diesel  
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tekniskt mycket bra och ser fin ut i motorrumet. Torpedens isolering mycket fin och i stort sett helt original under huven. Inget nämnvärt med läckage under motor och låda - normalt för ålder. Låset till förardörren är skadat då en nyckel är avbruten i det.

 • Skick interiör:

  Inuti byttes golvmattan när bilen gjordes i ordning. I övrigt är allt annat i ett välbevarat originalskick. Inredningarna höll hög kvalitet på dessa bilar och vad som stns med årens lopp är någon nött söm i förarsätet, förvaringsfacket på förardörren har fått en spricka och några hårlinjetunna sprickor syns i ratten. Pedalgummin original och slitna. En rekonditionering kommer höja intrycket några snäpp. I bagaget ligger original gummimatta som är i gott skick, dock några mindre hål som uppstått under årens lopp. Bagarumsklädselns sidor likså gott skick men sitter löst.

 • Skick exteriör:

  I samband med renoveringen lackades bilen om 2017 och då bilen inte använts speciellt mycket, är den i gott skick. Det finns en del små lackfel och en skada, troligen underliggande rost, på höger framskärm (Ny skärm finns) Några blåsor kan synas vid ett hjulhus bak. Krom och lister i mycket fint skick och i princip alla gummidetaljer och tätningar byttes vid renoveringen.

  De större ingreppen vid renoveringen var att golv och sparklådor byttes.

 • Skick helhet:

  En fin "kompaktmerca" till stor del helt original i ett lagom användarvänligt skick

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1969-11-17 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1969-11-17 (regbes) (Ombes:19720823)
Datum i trafik första gången: 1969-11-17
Senast godkända besiktning: 2019-06-12
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Kuriosa om W114/115 och dess beryktade slitstyrka. År 2004 donerade den grekiska taxichauffören Gregorios Sachinidis sin 1976 års 240D till Mercedes-Benz museum - den hade då rullat 460 000 mil!

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östersund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG