Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 190 SL Roadster — 1963

En av de mest eftertraktade Mercedesmodellerna idag. I högblank svart kulör som gör sig bra ihop med den röda inredningen. I ett mycket gott bruksskick

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En charmig bil i fint och lagom brukat skick i attraktiv färgkombination
Renoverad för drygt 20 år sedan, sparsamt använd sedan dess"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
815 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13851
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En charmig bil i fint och lagom brukat skick i attraktiv färgkombination
Renoverad för drygt 20 år sedan, sparsamt använd sedan dess"

Beskrivning

Mercedes-Benz 190SL brukar ses som 300SL:s lillebror, men var egentligen mer besläktad med W120 - Bullmercan. Motorn på 1,9 liter hade däremot sina rötter i 300SL. Dubbla solexförgasare och 105 hästkrafter.

Bilen importerades till Sverige 1989 och den har varit mycket påkostad
Nuvarande ägare har haft bilen sedan år 2000 då den delvis renoverades och lackerades om. Några år senare renoverades även motorn och körts bara några hundra mil sedan dess. Dokumentation och många kvitton, bland annat på motorrenoveringen (120.000kr) finns.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1989-07-04 
 • Avläst mätarställning
  40156 km 
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Helläder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Överlag gott - motor renoverad för drygt 15 år sedan. Då bilen brukats i väldigt liten utsträckning de senaste åren kan en översyn och en del justeringar av motor och mekanik vara på plats - samt motion, bilen behöver användas. Elektriskt - i allt väsentligt fungerar men finns lite skarvningar och lösa kablar i elsystem att rensa ut. Miltalet okänt då vägmätaren har stannat

 • Skick interiör:

  Klädsel och dörrsidor i toppskick, golvmattor av något ädre datum, hela och i gott skick . Felfri i ratt och huvudinstrument. Klockan i handsfacksluckan fungerar ej och glast är präsckt.
  Originalradio sitter på sin plats men en modern ljudanläggning gömd i handskfacket tillsammans med CD-växlare i bagaget. Ett par pedalgummin saknas och det finns lite lösa kablar under instrumentbrädan

  Bagae och motorum håller inte samma finish som interiör och yttre, här råder mer karaktär av bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Solid svart, omlackad för drygt 20 år sedan i cellulosalack. Några små lackfel och repor kan skönjas. Cellulosa har fördelen att det är lätt att polera ut skavanker och repor. Lacken blank, kromet bra skick , äldre omkromning, kofångare fram fin, bak lite tunt/slitage på sina ställen. Övriga blankdelar, navkapslar fint. Några sprickor syns lampglasen bak

 • Skick helhet:

  Fin bil i gott brusksskick och snygg färgkombination.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-01-14 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1989-05-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-07-04
Senast godkända besiktning: 2017-05-10
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG