Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 190 — 1985

En genuin och gedigen Mercedes 190 (W201) i ett välbevarat skick. Få ägare och låga mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En kompakt och tight vagn från Mercedes kvalitetsera. En lugn och odramatisk upplevelse, allt fungerar som det skall och körkänslan andas trygghet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
58 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15171
BANDHAGEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En kompakt och tight vagn från Mercedes kvalitetsera. En lugn och odramatisk upplevelse, allt fungerar som det skall och körkänslan andas trygghet."

Beskrivning

En basic Mercedes 190 som har haft få ägare och låga mil sedan 1985. En ägare 1985-2018. Alltid garagerad och omhändertagen samt sparsamt körd under vintrarna. Nuvarande ägare har gjort mindre lagningar i plåten och kört bilen som entusiastbil. MHRF-försäkrad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-07-04 
 • Avläst mätarställning
  105550 km 
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 växlad 
 • Klädsel
  Tygklädsel 
 • Färg
  Ljusgrön metallick 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välbalanserad och alla funktioner fungerar väl och som det är tänkt. En bil som snart är 40 år men som upplevs betydligt nyare.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i mycket fint skick. Mercedes kvalitet gör sig påmind såväl i helheten som i detaljer. Original skyddsmattor i gummi samt Blaupunkt Melbourne från tiden. Larm.

 • Skick exteriör:

  Generellt sett i fint skick med någon nyansskilnad i lackeringen. Något skav på hjulsidorna i plasten.

 • Skick helhet:

  En trivsam vagn som har klarat åren och milen med bravur. En modern klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-23
Ursprungsbesiktning: 1985-05-30 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-07-04
Senast godkända besiktning: 2022-07-18
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Mercedes W201 var tillverkarens debut i den lilla kompaktklassen och utmanare till bl.a. BMWs 3 serie. Modellen kom att tillverkas mellan åren 1982-1993. Den kom till Sverige som årsmodell 1984.

Modellen kom att erbjudas med både bensin- och dieselmotorer. Säkerheten var som alltid ett prioriterat område för Mercedes, så även i denna kompaktbil. Det erbjöds bl.a. Airbags, ABS-bromsar och bältesförsträckare. Dessutom en multilänkbakaxel för säkrare vägegenskaper.

Med tiden blev det en uppskattad modell, trots att prislappen ansågs vara väl hög. Totalt byggdes närmare 1,9 miljoner vagnar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bandhagen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG