Visa alla bilder
Visa film

Hindustan Ambassador 4 cyl 1817cc — 2006

Hindustan Ambassador, en unik liten bil på våra breddgrader.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En garanterat annorlunda upplevelse, allt från köregenskaper till inredningen. Känslan är brittisk/indisk och man anar en currydoft och hör toner från Beatles experimentår 1967, även om nu bilen faktiskt är från 2006."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
18 AUG 12:25
7 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15186
ÖSMO
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
40 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 8 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
23275
13 AUG 19:33
7 000 SEK
3700
13 AUG 05:44
6 000 SEK
16656
12 AUG 07:39
5 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En garanterat annorlunda upplevelse, allt från köregenskaper till inredningen. Känslan är brittisk/indisk och man anar en currydoft och hör toner från Beatles experimentår 1967, även om nu bilen faktiskt är från 2006."

Beskrivning

Det här är från början en Indisk Taxi. År 2018 ställdes bilen i ordning och fick en spektakulär inredning, designad av den kände indiske modedesignern Sabyasachi Mukherjee. Detta för att den skulle vara ett av objekten i en välgörenhetsgala i England till förmån för elefantungar. Vid galan medverkade kungafamiljen med bl.a. Prins Charles fru Camilla The Duchess of Cornwall som fotograferades vid bilen. Den ropades in av en svensk som tog med bilen till Sverige. Den såldes här vid en auktion, där pengarna vid försäljningen skänktes till The Perfect World Foundation.

Nuvarande ägare hade planer på att ta den till England till en släkting men Brexit förändrade förutsättningen för detta.

Bilen är körbar och i skapligt skick med bl.a. en fungerande AC. Den är inte inregistrerad i Sverige men har vissa Brittiska handlingar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2006/2006 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  6750 km 
 • Regnr
  OREGGAD 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tygklädsel 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Är ju i grunden en enkel mekanik från 50/60-tal men det fungerar men en allmän översyn behövs..

 • Skick interiör:

  Inredningen är en historia för sig och i fint skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen lackerades inför galan och är i hyggligt skick men med skador på några ställen.

 • Skick helhet:

  För en gångs skull är begreppet unik korrekt. Den här bilen med sin historia och en världskänd modedesigners inblandning, gör den till ett mycket speciellt objekt. Den behöver en översyn men är i hela sin uppenbarelse väldigt speciell. Både som bil och som ett "konstverk".

Fakta om modellen

Hindustan Ambassador är en indisk bilmodell som är baserad på Morris Oxford från 50-talet. Modellen tillverkades 1957 - 2014 och är fortfarande en vanlig syn i det Indiska trafikvimlet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ösmo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG