Visa alla bilder
Visa film

Citroën DS20 Break — 1973

Rejäl DS Break med dokumenterad Kirunahistorik, körd för egen maskin till Göteborg under epitetet "Expedition 45" och inspelad som ett TV-reportage under några okoberdagar hösten 2004.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin och välhållen Break med en låg körsträcka. Körjournal och i övrigt en riklig och varierad dokumentation."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
18 AUG 14:30
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13823
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
200 - 240 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 136 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
1660
15 AUG 22:55
135 000 SEK
10664
15 AUG 20:04
125 000 SEK
3224
15 AUG 19:07
123 000 SEK
21074
12 AUG 13:50
122 000 SEK
19647
12 AUG 07:53
25 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin och välhållen Break med en låg körsträcka. Körjournal och i övrigt en riklig och varierad dokumentation."

Beskrivning

En Citroën DS Break är en av de ovanligare modellerna i DS-floran. Som kombibil jobbade de hårt och användes hårt till slutet. Det finns inte många kvar, helt enkelt. När övertecknad nyss hade köpt en DS20 Pallas Berline kom jag 2004 i kontakt med Mats Jakobsson på Jakobsson Bil i Kiruna. Den firman har genom far och son framgångsrikt sålt Citroën till glada och nöjda kunder i norra Norrland sedan femtiotalet. Vid ett besök i Kiruna fick jag se Breaken stå i ett lagerhörn där den hade sått sedan 1987. Såld ny hos Jakobsson till en cateringfirma och sedan till några andra lokala förmågor. Vid den tiden jobbade jag med TV-programmet Motorjournalen på Kanal 5 och vi bestämde där och då att jag skulle köpa Breaken och göra ett reportage om att köra hela E45:an ner till Göteborg med en DS Break som nyligen hade väckts ur en långvarig dvala. Så gjorde vi, inklusive ett kopplingsbyte innan avfärd, och hämtade dessutom upp ett Citroën 2CV skåp i Hammarstrand utanför Östersund på släp. Sedan dess har Breaken använts varje sommar som familjeentusiastbil och ibland som dragbil med scootrar på släpet.
Nybesiktigad och därmed besiktningsbefriad då den går in i året 2023 när den fyller 50 år som godkänd.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-08-24 
 • Avläst mätarställning
  127 560 km 
 • Regnr
  DWM171 
 • Chassinummer
  8405113 
 • Kw / hk
  79 / 108 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Rouge Masséna 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Förhållandevis låg och verifierad körsträcka på knappt 13 000 mil, mest beroende på endast lokalt brukande och ett tidigare långt stillestånd. Jag har kört lite drygt 3 500 mil på 17 år, tagit hand om bilen på ett medvetet och omsorgsfullt sätt och den har alltid vilat i mitt varmgarage under vintrarna. Bilen fick nyligen en ny vattenpump, styrväxeln är renoverad och klockorna provtryckta. Det märks att motorn har gått lite, den är osedvanligt mekaniskt tyst.

 • Skick interiör:

  Ny klädsel på framsäten och dörrtrösklar, nya mattor och nytt innertak, i övrigt har interiören en trevlig och fräsch känsla. Bilder kommer på den nymonterade inredningen. .

 • Skick exteriör:

  2007 fick bilen en ny hantverksmässigt kvalitativ lack i originalkulören Rouge Masséna och är i ett riktigt fint skick. Då byttes även de nedre fönsterplåtarna i bagageutrymmet tillsammans med lite uppstädning vid golvet med extrasätena.

 • Skick helhet:

  En underbar, udda och fulsnygg bil med en oemotståndlig utstrålning i ett skönt skick, det kan jag helt objektivt säga. Anledningen till att jag säljer stavas en Porsche 911 SC från 1981 och insikten att inget är för evigt, men få bilar har givit mig så mycket glädje som denna DS Break. Vårda den väl, du som köper den.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2010-08-27
Ursprungsbesiktning: 1973-08-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-08-24
Senast godkända besiktning: 2018-10-16
Besiktigad tom: - 2020-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG