Visa alla bilder

Citroën 2CV Charleston — 1984

Sober Charleston i snygg grå/grå kombination.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Orenoverad originalbil i mycket fint bruksskick som enkelt går att få finare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
82 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15162
ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Orenoverad originalbil i mycket fint bruksskick som enkelt går att få finare."

Beskrivning

Importerad 1987 men inte i svensk trafik förrän 1992. Aldrig vinterkörd och de drygt 9500 milen verkar stämma med skick och besiktningsunderlag. Nuvarande ägare har haft bilen sedan 1999 och alltid haft den förvarad i varmgarage och omsorgsfullt servad av erfaren Citroënmekaniker.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1992-07-17 
 • Avläst mätarställning
  94500 km 
 • Kw / hk
  21 / 29 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Har hållits efter och servats utan att några större ingrepp eller renoveringar varit nödvändliga. Företts med brytarlöst tändsystem, Förra året byttes stötdämparna, och året innas dess batteri och startrelä. Däcken bytta för cirka fem år sen. Originalverktyg, reservhjus och starvev finns.

 • Skick interiör:

  Klädsel bytt 1999 och hållt sig fin sedan dess. Här möts minimalism och komfort på det sätt som man bara kan göra i Frankrike.

 • Skick exteriör:

  Lackering och dekaler är original och ännu i bra skick, lite stenskott finns. Karossen är genomgående fin, rak och rostfri. Blankdelar och gummidetaljer också i väldigt bra skick. Det enda som sticker ut är ett litet skrapmärke på en framskärm och liten lackskada på bakluckan där lite ytrost uppstått. Canvastak bytt för drygt 20 år sen och håller sig alltjämt i toppskick. Bilen har under åren blivit extrautrustad med lite kromdetaljer på skärmar samt metallgrill - originalgrill finns. Original tanklock saknas (stulet) men ersatt med ett enklare lock.

 • Skick helhet:

  Mycket fin orenoverad originalbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-05-08
Ursprungsbesiktning: 1992-07-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-07-17
Senast godkända besiktning: 2021-05-17
Besiktigad tom: 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östersund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG