Visa alla bilder

Autobianchi 110B Trasformabile — 1958

Tidig Bianchina transformable serie 1 i toppskick - en eftertraktad och sällsynt modell.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint renoverat exemplar i närmast utställningsskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
18 AUG 14:00
39 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15071
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
250 - 350 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 40 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
17601
15 AUG 21:14
39 000 SEK
10664
15 AUG 20:03
28 500 SEK
17341
14 AUG 20:32
27 000 SEK
3904
14 AUG 12:17
26 000 SEK
17341
13 AUG 21:19
12 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint renoverat exemplar i närmast utställningsskick."

Beskrivning

Renoverad i Italien av en Bianchinaexpert. Den skall dock bara gått drygt 7000 mil innan renoveringen. Här sparades inte på krutet, allt är nytt eller iordninggjort till högsta finish. Transformablen var den första modellen som kom ut från det nybildade Autobianchi 1957. Det fällbara taket gör den luftig på soliga sommardagar och trots sina modesta mått finns även ett baksäte. Motor och mekanik togs från Fiat 500.
Den här karamellen kom till Sverige 2014 och har sedan dess stått i en samling.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  74357 km 
 • Regnr
  EMW955 
 • Chassinummer
  004710 
 • Kw / hk
  11 / 15 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har stått still en period, men allt är i sin ordning och allt på den mekaniska sidan är genomgånget och renoverat, det mesta i skruv och bultförband är nytt. Huruvida det gjorts några ingrepp i motorn är inte känt, men den starta och låter bra. Någon broms kan ligga på ett eller flera hjul, vilket kan härledas till sin lugna tillvaro, bilen har knappt körts någonting alls efter renoveringen. En enklare genomgång av basala tekniska saker kan vara på plats.

 • Skick interiör:

  Här råder nybilskänsla - så här kändes det att sätta sig i din nya Transformable 1958. Säten nystoppade och omklädda med tyg och i vinyl i originalutförande. Suffletten och den vitlackade ställningen har alla detaljer och nytillverkade gummidämpare på sin plats. Sufflett i nyskick enda avsteget där är att plastbakrutan är mjölkig men ändå i gott och repfritt skick. Gummimattan på golvet troligen den ursprungliga men i mycket god kondition. Snygga blåa textilmattor har tillkommit senare. Vad som är kvar i ursprungligt skick är rattnav och mätare. Det enda som inte lackats om verkar vara handbromsspaken.

 • Skick exteriör:

  Läcker tvåtonslack som är i princip helt felfri och med hög finish, det gäller även inuti, i golv och underrede. Samma finish hålls även inne i hjulhus och de vitlackade fälgarna likaså helt felfria. Utrymmet fram med bensintank med mera håller också högsta klass. Likaså finns inget att anmärka på i motorrum. Hög finish även där i både lack, motordetaljer och alla rätta dekalerna sitter på sin plats. Krom, lister, sargar, emblem och allt runt sufletten och dess mekanism håller samma standard.

 • Skick helhet:

  Skick och helhet kan bara beskrivas som helt enastående.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-11-06 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2014-11-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: 2014-11-06
Besiktigad tom: 2016-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG