Visa alla bilder
Visa film

Audi 100 2.3E — 1988

En Audi 100 2.3E i ett mycket fint originalskick och endast 1.581 mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Jag vill ogärna använda epitet som unik och nyskick, på en standardbil som är massproducerad och har 34 år bakom sig, fast här är det "kantboll". En Audi 100 2.3E i ett osannolikt skick och endast 1.581 mil berör.

Efter att ha varit avställd i många år har den nu varsamt väckts ur sin törnrosasömn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
98 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15017
VENDELSÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Audi 100?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Jag vill ogärna använda epitet som unik och nyskick, på en standardbil som är massproducerad och har 34 år bakom sig, fast här är det "kantboll". En Audi 100 2.3E i ett osannolikt skick och endast 1.581 mil berör.

Efter att ha varit avställd i många år har den nu varsamt väckts ur sin törnrosasömn."

Beskrivning

Audis stora volymbil frän 80-talet i standardutförande med soltak. Endast en brukare och en verklig lågmilare, som har varit avställd i många år. Nu igångsatt igen med nya tändstift, ny bränslepump, kamremsbyte och ny vattenpump, tanken är rengjord med nytt bränslefilter och bilen går nu som en dröm. Möjligen lite vibrationer i fram, troligen däcken, i övrigt är det mycket av nybilskänsla.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-09-01 
 • Avläst mätarställning
  15810 km 
 • Kw / hk
  100 / 136 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 växlad 
 • Klädsel
  Velour, tyg- och gummimattor 
 • Färg
  Röd Solid 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tight, tyst och behaglig gång som säkert skulle må än bättre av några mil till på mätaren.

 • Skick interiör:

  Klädsel, mattor, tak och detaljer i nästintill nyskick. Ett par plastdetaljer vid solskydden behöver bytas.

 • Skick exteriör:

  En solid röd lack, glas, och plastdetaljer i oklanderligt skick. Tät och välfungerande taklucka.

 • Skick helhet:

  Ett snudd på osannolikt "garagefynd" som efter en motortvätt och några små insatser tar oss tillbaka till slutet av 80-talet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2007-11-15
Ursprungsbesiktning: 1988-08-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-09-01
Senast godkända besiktning: 2004-07-20
Besiktigad tom: 2005-10-31
Skattebefriad: JA
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Audi 100 lanserades 1967 och tillverkades i fyra olika generationer (C1, C2, C3 och C4) tom 1994, då den avlöstes av Audi A6.

Den här vagnen är en C3 1982-1991. Framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift och motorer med bensin med fyra eller fem cylindrar om 90-165 hkr samt en femcylindrig Diesel.

Till modell år 1988 kom en ny motor 2,3 E med fem cylindrar och 136 hkr. C3-modellen hade också ett lågt Cw-värde mellan 0,2-0,33 beroende på version. Under året 1988 kom en lätt ansiktslyftning -88B med bl.a välvd instrumentbräda och infällda dörrhandtag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vendelsö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG