Visa alla bilder

Alfa Romeo Alfasud Sprint 1,3 — 1978

Ett riktigt överlevarexemplar - en Alfasud från sjuttiotalet hör till dem som ofta tidigt dog rostdöden.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körglad och prisvärd liten sjuttiotals-Alfa, en värdig instegsmodell för någon till entusiastbilsvärlden, till exempel."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
71 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15168
HALMSTAD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körglad och prisvärd liten sjuttiotals-Alfa, en värdig instegsmodell för någon till entusiastbilsvärlden, till exempel."

Beskrivning

Nylevererad av Tage Johanssons Bil AB i Målsryd i april 1978. Den lackerades om på åttiotalet och ställdes sedan av 1988. För två år sedan rullades den ut och väcktes ur törnrosasömnen av den nuvarande ägaren.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-01-31 
 • Avläst mätarställning
  89 950 km 
 • Regnr
  FAO036 
 • Chassinummer
  5017741 
 • Kw / hk
  54 / 73 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda känns pigga med en Alfa-klassisk länkagekänsla i spaken. Bilen har fått en rejäl servicegenomgång av ägaren med många nya delar; kamrem, vattenpump, kylare, tändstift, olja, bromsvätska, luftfilter, renoverade bromsok, bromsbelägg, hjullager höger bak, huvudcylinder för koppling och bränsleslangar.

 • Skick interiör:

  Fin inredning i snyggt tartanmönstrat tyg. Förarstolens sittdyna har en reva (den typiskt sydleuropeiska träkulekulesittdynan döljer den tillfälligt) men en oskadad hel och bra begagnad dyna följer med..

 • Skick exteriör:

  Omlackerad på åttiotalet innan den ställdes undan 1988 och lacken har hållit sig bra. Förvånansvärt frisk i plåten undertill med en liten gammal lagning i bagageutrymmet. Del av högerdörrens handtag saknas.

  Eftermarknadsfälgar med nya ekonomidäck, original plåtfälgar följer med.

 • Skick helhet:

  Som helhet en fin liten representant för modellen, och dessutom i den ovanligare Sprint-versionen. Små saker att göra, lätt att färdigfixa till ett representativt originalutförande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-28
Ursprungsbesiktning: 1978-01-31 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-04-04
Senast godkända besiktning: 2022-05-06
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Halmstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG