Visa alla bilder
Visa film

Chrysler Viper RT-10 — 1996

Tidig version med en intressant och rolig historik, två brukande ägare och dessutom med en låg körsträcka på idag knappt 2 600 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rå med ett kraftfullt uttryck, en Viper V10 representerar idag ett entusiastiskt och nyfiket nittiotal, här i ett spännande lågmilat fint skick och med en framtida kultstatus."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
351 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16263
INGELSTAD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chrysler Viper RT-10?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rå med ett kraftfullt uttryck, en Viper V10 representerar idag ett entusiastiskt och nyfiket nittiotal, här i ett spännande lågmilat fint skick och med en framtida kultstatus."

Beskrivning

Levererades ny 1996 av Chryslers generalagent Harry Karlsson Bil AB som en lotterivinst till en man i Stockholm. Han körde bilen under ett par år och totalt 180 mil. Den nuvarande ägaren köpte den 1998 och har sedan dess vårdat och servat den själv. Han har till exempel bytt olja många gånger under bilens totala körsträcka på drygt 2 500 mil. När Henrik Roos tävlade med sitt Viper-team i Sverige och Europa var ägaren med i teamet och den svarta Vipern stod ofta utställd i de svenska racingdepåerna och hängde med sin rejsiga Viper-kollega. De senaste åren har bilen mestadels stått i garaget och kommer att levereras nybesiktigad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1996-07-02 
 • Avläst mätarställning
  25 959 km 
 • Kw / hk
  280 / 380 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Exportmodellerna av Viper leverades med 385 hästar medan de i USA hade 450. Den här bilen fick genom en Chrysler-verkstad i Göteborg den amerikanska programvaran och har alltså samma effekt som bilarna på hemmamarknaden. V10-motorn låter överraskande och skönt väldigt lite på tomgång och även om den andas häftigare och vrålar mer på högre varv är det ett förvånansvärt och behagligt vackert och lågt motorljud. Den imponerande kraften från maskinen är linjär hela vägen och den manuella lådan känns rejäl. Chassit är också det uppdaterade som kom på 1997 års RT-modeller, det vill säga samma som på coupémodellen GTS.

 • Skick interiör:

  Normalt brukad inredning i ett fräscht skick, före leverans kommer bilen att få en rekonditionering, både en inre och en yttre. Den löst hängande indikatorlampan till vänster är till ett par extra elfläktar, en känd egenskap på tidiga Vipers var en tendens till hög motortemperatur vid lågfartskörning, till exempel i stadstrafik.

 • Skick exteriör:

  Svart originallack, men också delvis omlackerad, bland annat front, huv och trösklarna. Det lilla tygtargataket är fint och helt, och tas enkelt bort. Det kan fällas ihop och förvaras i bagageutrymmet med de små demonterbara sidorutorna. På de första årsmodellerna 1992-95 var det sidorutor av typ förtält, 1996 kom de som syns på bilderna och året efter vanliga sidorutor med elhissar. Det gick fort med sidorutsutvecklingen hos Dodge/Chrysler på den tiden. Äldre däck sitter på, nya ligger i garaget och följer med (bild). En centrumkåpa saknas på bilderna, men den finns i garaget och följer också med.

 • Skick helhet:

  Spännande och gränsöverskridande bilkoncept som representerar en speciell amerikansk bilkultur, och här i ett svensksålt, trevligt och ovanligt lågmilat fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-04-26
Ursprungsbesiktning: 1996-07-02
Datum i trafik första gången: 1996-07-04
Senast godkända besiktning: 2017-09-21
Besiktigad tom: 2018-11-30
Årsskatt: 2627 SEK
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Dodge/Chrysler Viper generation 2 tillverkades mellan 1996 och 2002. Med coupémodellen GTS började också racingutvecklingen av bilen och det blev ett väldigt framgångsrikt recept på racerbanorna. Motorns karaktär är långt ifrån ett klassiskt Detroit-järn och V10-motorn utvecklades också tillsammans då Chryslerägda Lamborghini.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ingelstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-31.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG