Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 2 T1 Transporter Kleinbus — 1966

Välbevarad med en både vacker patina och en extra fin nytto- och nöjeshistorik. 2 brukande ägare och en låg körsträcka. En buss med många rätt. Kanske till och med alla rätt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Skicket, historiken och originalutförandet. Tre viktiga parametrar med höga betyg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16231
BARSEBÄCK
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 2 T1 Transporter Kleinbus?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Skicket, historiken och originalutförandet. Tre viktiga parametrar med höga betyg."

Beskrivning

Den registrerades i maj 1966 och levererades till SSA, Svenska Sockeraktiebolaget, i Staffanstorp på hösten samma år. Den nuvarande ägarens svärfar var förman på SSA och när bussen skulle avyttras från företaget 1980 fick ägarparet frågan om de ville köpa en Volkswagenbuss. De ville de och de körde därför ett par år senare också på bröllopsresa till Frankrike med den, till Normandie och Paris. Amsterdam fick även ett besök och bussen rullade sparsamt, men användes ändå för lite kvalitetstid genom åren. De senaste åren har den dock mest förvarats och med största sannolikhet har mätaren bara gått runt en gång till dagens notering på 104 896 km.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1966/1966 
  • Första registreringsdatum
    1966-05-03 
  • Avläst mätarställning
    4 896 km 
  • Kw / hk
    32 / 44 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Vinyl 
  • Färg
    Blå / Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Originalmotorn är ersatt av starkare 1500-maskin på 44 hästar och det är tydligen också noterat och inskrivet i registret. Bilen fick nyligen en översyn av elsystemet och en allmän service. Motorn känns pigg och lådan funkar bra så när som på en backväxel som gärna hoppar ur.

  • Skick interiör:

    Fin och fräsch inredning med normalt slitage där förarsätet naturligt är i behov av en liten bilsadelmakarinsats. Insatsen är inte brådskande och ser ut att vara i form av sömnadsstygn. När bröllopsresan skulle göras fick soffan i mitten ge plats för en enklare sängkonstruktion och mittensoffan försvann. Den är idag ersatt med en soffa från annan buss med en lite avvikande klädsel. På höger bakdörr finns hållaren för lilla matbordet kvar och och även också själva bordet. Bra innertak och fin klädsel i lastutrymmet.

  • Skick exteriör:

    Polerad originallack i ett överraskande bra skick. Lite ytrost vid fönsterkanter och stenskottsprickar i fronten som en markering av en snygg patina. Stötfångarna och fälgarna är omlackerade. Årsmodellen har bakdörrar på båda sidorna, och enligt uppgift beror den konfigurationen på den då kommande högertrafikomläggningen 1967. Extraljuset i mitten monterade SSA som ett slags sökarljus när de for runt på fälten och kollade sockerbetorna under mörkerkörning.

  • Skick helhet:

    En buss som kan få många bussentusiaster på fall, den är orörd på ett sätt som är extra tilltalande. Och gillar man roliga registreringsnummer kan det här numret ha en särskild betydelse och värde för en Simpson-fan. Googla på "Doh!".

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-11-10
Ursprungsbesiktning: 1966-05-03 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-05-03
Senast godkända besiktning: 2017-05-17
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Barsebäck

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG