Visa alla bilder
Visa film

SAAB V4 Monte Carlo — 1967

Mycket ovanlig Monte Carlo V4 i ett fint renoverat och körklart skick. Få tillverkade och känd historik.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen ger ett gott intryck både in och utvändigt, har inte körts mycket de senaste åren så en liten översyn av bromsar och koppling behövs."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16189
TRELLEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB V4 Monte Carlo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen ger ett gott intryck både in och utvändigt, har inte körts mycket de senaste åren så en liten översyn av bromsar och koppling behövs."

Beskrivning

Köptes av en man i Stockholm 1989 och han brukade den till 1995 då Totte Wallin i Enköping övertog ägandet. Efter ha kört den några år så köptes den 1999 av en stor Saab entusiast, Rolf Hägg från Fränsta. Han genomförde en stor renovering med bland annat nya skärmar ny lack och inredning med ett gott resultat, finns beskrivet i Classic Motor nr 5 2007 och nr 2 2018.

Nuvarande ägare även han en stor Saab entusiast köpte bilen 2018 och har brukat den sparsamt sedan dess och skött löpande underhåll.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-09-14 
 • Avläst mätarställning
  10783 Km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil / galon 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i motorn och frihjul fungerar. Bromsarna tar men behöver ses över. Kopplingen hugger lite vid start men fungerar fint vid körning.

 • Skick interiör:

  Bilen renoverades för 23 år sedan och då kläddes inredningen om i originalutförande, har sedan dess hållt sig fint och har få spår av brukande.

 • Skick exteriör:

  Vid renoveringen så fick bilen ny lack som hållt sig fint utan skador. Kromet är utan anmärkning så när som några få bucklor på navkapslarna.

 • Skick helhet:

  En svår bil att hitta i detta skick då det tillverkades mycket få. Ett tillfälle för Saab entusiasten att få en ovanlig bil med utstrålning och körglädje.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-04-24
Ursprungsbesiktning: 1967-09-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-09-14
Senast godkända besiktning: 2017-06-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Trelleborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG