Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 230 CE Coupé — 1988

Svensksåld orenoverad originalbil med samma ägare sedan 2013. Klassisk coupemodell med tidlös, vacker och lyxig design.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Garagebil och norrlandsbil varför den klarat sig från rost. Behöver service och upputsning, bra skick och endast lite bruksslitage."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16145
UMEÅ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 230 CE Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Garagebil och norrlandsbil varför den klarat sig från rost. Behöver service och upputsning, bra skick och endast lite bruksslitage."

Beskrivning

Helt och fint exemplar som varit sommarbil i Norrland hos bilsamlare som nu måste minska sin samling av åldersskäl. Detta har varit finbilen i familjen under sommartid.
Bilen ser bra ut och går fint. Inga iögonfallande rostangrepp eller skador. Originallack, taklucka och Mercedes tillbehörsfälgar är några plus. Bilen behöver putsas upp både in- och utvändigt. Efter detta blir den i toppskick utseendemässigt. Tekniskt behöver den en service då den körts mycket lite den senaste åren. Den har alltid stått parkerad i garage därför klarat sig så bra. Fint helhetsintryck, bra bruksskick som med enkla medel blir riktigt fin.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-08-04 
 • Avläst mätarställning
  212029km 
 • Kw / hk
  97 / 132 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Champagne metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i motor och växellåda. Samma ägare sedan 2013. Knapp körd de senaste åren. Behöver därför en service och kontroll på bilprovningen.

 • Skick interiör:

  Hel och fin men behöver en professionell rekond för att bli toppskick. Samma i bagagerum och motorum.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross och bra lack, till största delen originallack. Inga anmärkningsvärda rostangrepp, vilket är sällsynt på dessa modeller. Bra undertill. Lite mjölkförgat glas på bakrutans nedre kant. Bilen skulle behöva en maskinpoering och vaxning för att bli riktigt fin. Täckbricka runt antenn saknas. Normalt med stenskott och smårepor

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck av en vacker och klassisk Mercedesmodell. Bilen har få ägare som skött den väl och senaste ägaren som haft bilen i 10 år säljer den av åldersskäl.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-10-20
Ursprungsbesiktning: 1988-07-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-08-04
Senast godkända besiktning: 2012-11-23
Besiktigad tom: 2014-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 15

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Umeå

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-07-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG