Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJR 4,2 SC — 2004

I den kompressormatade XJR möts klassisk Jaguarkomfort i kombination med sportbilsprestanda. En katt med klös i mycket välvårdat skick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Elegant och ombonad bil i exemplariskt fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
141 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16197
ÖCKERÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJR?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Elegant och ombonad bil i exemplariskt fint skick."

Beskrivning

Svensksåld XJR som av allt att döma varit mycket välskött under hela sin levnad. Adaptiv luftfjädring, skinnklädsel och riklig utrustning står för att man färdas i ypperlig komfort. En 4,2 liters V8-motor med kompressor ger närmare 400hk och borgar för snabb transport när så behövs. Alla instruktionsböcker, servicebok, skivor för navigatorn och samtliga nycklar finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2004/2004 
 • Första registreringsdatum
  2003-08-14 
 • Avläst mätarställning
  188560 km 
 • Kw / hk
  396 / 261 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad och välvårdad. Senast har bromsskivor och ok bytts ut. Olja är bytt i växellåda och bakaxel. Kompressorn till luftfjädringen ny och allting fungerar som det skall i både mekaniskt och elektroniskt.

 • Skick interiör:

  I Kupén är allt mycket prydligt, innertak bytt. Originalmattor finns i mycket gott skick. Ingen anmärkning på slitage i skinn eller mattor, långt mindre än vad som anses normalt för ålder och mil. Klädseln är en rekonditionering från toppskick. Bagaget har ett par små fläckar i mattan förutom det närmast nyskick.

 • Skick exteriör:

  Fin lyster i den mörkgröna lacken. Ålder och mil har satt lite spår i form av små repor vid kofångare och lite stenskott men inget anmärkningsvärt. På undersidan är bilen ren och fin utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  Det här är sista generationen med de klassiska linjerna som började med XJ6 1969. På brittiskt manér ombonad och komfortabel där den kompressorladdade V8:an ger mycket goda prestanda. Allt känns fräscht och välhållet på denna bil som får ses vara ett toppexemplar av den här versionen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-01
Ursprungsbesiktning: 2003-07-11 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2003-08-14
Senast godkända besiktning: 2022-09-29
Besiktigad tom: 2023-11-30
Årsskatt: 3269 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Öckerö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG