Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 3 1500 — 1962

En ovanligt välhållen tidig typ 3 som inte är körd på flera år. Nu uppstartad och går mycket bra! Den har ramlat ur transportstyrelsens register.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En 1500 både ser bra ut och går mycket bra. Säljs oregistrerad då den fallit ur registret. Kanske detta som räddad bilen då den stått undanställd, torrt och fint, och därför inte gått rostdöden till mötes."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
127 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13018
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 3 1500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En 1500 både ser bra ut och går mycket bra. Säljs oregistrerad då den fallit ur registret. Kanske detta som räddad bilen då den stått undanställd, torrt och fint, och därför inte gått rostdöden till mötes."

Beskrivning

Denna bil är byggd första halvåret 1962, det vill säga en ovanligt tidig Typ 3:a. Den har ramlat ur registret och är alltså oregistrerad (De gamla nummerskyltarna sitter på men är alltså inte giltiga längre). Köparen får själv kolla om det går att registrera in bilen, handlingar saknas. Motorn uppstartad och mindre provkörning gjord. Motorn går fint. Bromsarna behöver ses över.
Det är sällan som så bra VW Typ 3 kommer ut till försäljning. Bilen har stått undanställd sedan 1986.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-03-04 
 • Avläst mätarställning
  02901 km  
 • Kw / hk
  33 / 45 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Uppstartad och går mycket bra. Bromsjustering krävs efter en längre tids stillestånd.

 • Skick interiör:

  I bra skick. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad. Se bilder. Parkeringsskada på höger bakskärm. se bild. Nu även upputsad.

 • Skick helhet:

  Ovanligt bra objekt att ställa i ordning.

Fakta om modellen

När produktionen av Typ 3 startade i augusti 1961 kom den först som Sedan-modellen Notchback, följd av Variant i februari 1962. Coupé-versionen TL anlände i augusti 1965 – samtidigt hade 1600-motorn premiär. Tanken från Volkswagens sida var att coupén skulle ersätta Notchback men på flera marknader gillade man sedanen bättre och samtliga modeller levde tills produktionen lades ner 1973.
Typ 3 fick en facelift 1970 med längre front, större stötfångare och de stora bakljusen.
Bakgrunden till Typ 3 var att man efter framgångarna med Typ 1 ville utveckla modellprogrammet med en något större bil. Grundkonstruktionen med luftkyld boxermotor monterad längst bak behölls, men Typ 3 fick lite större utrymmen och var också mer bekväm att åka i. Precis som Typ 1 konstruerades bilen med en bottenplatta som karossen sedan monterades på, och fjädringen sköttes med torsionsstavar. 1,5-litersmotorn som även fanns i Typ 1 konstruerades delvis om, så att den fick lägre höjd – bland annat genom att kylfläkten flyttades. Det gjorde att man fick plats med ett litet bagageutrymme ovanpå motorn, där Typ 1 bara hade ett stuvfack bakom baksätets ryggstöd. Till skillnad från Typ 1 var motorn och bakvagnen monterade i en hjälpram som i sin tur hade gummibussningar mot karossen, vilket minskade vibrationerna och förbättrade komforten.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG