Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1303S — 1974

Välvårdad 1303S av näst sista årsmodellen. Omlackad och ny klädsel på 1990-talet och fortfarande snygg och prydlig.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i bra bruksskick och har bara gått 16700 mil sedan ny. Finns några bättringar vid dropplister och små blåsor i lacken framtill på huven. Går fint, knappt använd de senaste 10 åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
41 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13142
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1303S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i bra bruksskick och har bara gått 16700 mil sedan ny. Finns några bättringar vid dropplister och små blåsor i lacken framtill på huven. Går fint, knappt använd de senaste 10 åren."

Beskrivning

Trevlig 1303S av näst sista årsmodellen i fint välvårdat bruksskick. Nuvarande ägare har haft bilen i 9 år. Bilen går fint i motor och växellåda. Godkänd besiktning. Fin i karossen, men några lackbättringar finns vid dropplisterna. Lite småblåsor framtill under lacken på grund av stenskott (bilder). Stötfångaren bak har blåsor i kromet och ett litet hål. Hel och fin undertill och i skärmar. Äldre omlack, med nya skärmar, gissningsvis gjort någon gång på 1990-talet av förste ägaren som hade bilen fram till 2005. Bilen ser snygg ut men lacken behöver poleras för att bli riktigt blank.
Invändigt är bilen original. Mattor, dörrsidor, instrumentbräda, ratt och innertak ser bra ut. Säten omklädda. Plastkåporna vid sätenas gångjärn spruckna, nya finns att köpa.
Fram i bagageutrymmet är bilen ovanligt bra, ingen rost under reservhjulet eller på fjäderbensfästen. Motorrummet ser också bra ut. ilen är i skick som motsvarar körsträckan (16700 mil). Den skäms inte för sig, men är heller i utställningsskick. Perfekt bil att entusiastbruka under sommarhalvåret.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1973-09-26 
 • Avläst mätarställning
  166980 km 
 • Kw / hk
  36 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin känsla i motor och låda med ett typiskt skönt vrid i maskin.

 • Skick interiör:

  Original, förutom omklädda säten. Bra utfört.

 • Skick exteriör:

  Inga allvarliga rostskador, men några småblåsor finns i fronten från kryprost vid stenskott.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck för en bil som är i trevligt bruksskick. Körklar, snygg och presentabel.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-12-20
Ursprungsbesiktning: 1973-09-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1973-11-23
Senast godkända besiktning: 2019-07-05
Besiktigad tom: - 2021-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

VW 1303 och särskilt då i "S" utförande var toppmodellen i VW-bubblans utveckling under 40 år. Modellen kom 1973 med välvd framruta, skivbromsar och större baklampor samt 1600 motor på 50 Hkr. Det byggdes 25 miljoner bubblor och 1303 var den finaste och sista tysk-byggda bubblan. Upphörde 1975, då VW Golf tog över som volymbil, efter 30 år som storsäljare. De enklare 1200 och 1300-modellerna av bubblan fortsatte att byggas i Brasilien och Mexico i många år till (fram till 1996 resp 2003).

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG