Visa alla bilder

Simca 1500 TA — 1965

Tidlös fransk design som står sig snygg än idag. Ställdes undan med en lackeringsambition 1989, men förblev orörd och är idag ett renoveringsobjekt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis bra kaross och inredning. Solblekt lack. Motorn sitter fast. Behöver en teknisk total översyn samt en del plåtjobb. En renovering, helt enkelt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
6 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13122
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Simca 1500 TA ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis bra kaross och inredning. Solblekt lack. Motorn sitter fast. Behöver en teknisk total översyn samt en del plåtjobb. En renovering, helt enkelt."

Beskrivning

Simca 1500 var en storsäljare hos Philipsson, i mitten av 1960-talet. Kallades ibland för lilla-Mercedesen eftersom den stod bredvid de stora Mercedesarna i bilhallarna. Dessa bilar har fin mekanik, fina detaljer och känns välbyggda. Bra passform på dörrar och huvar och gott klick i låsmekanismerna. Det såldes enligt uppgift drygt 3500 st Simca 1500-bilar i Sverige. Idag finns 20 st kvar och bara 3 st i trafik. Fin design och trevlig modell gör denna bil väl värd att få körbar igen.

Den köpare som vinner denna auktion kommer också att få ett erbjudande, efter auktionen, att för en rimlig summa få köpa till en körbar och komplett, men rostig reservdelsbil, om verderbörande så önskar.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-07-08 
 • Avläst mätarställning
  99867 km 
 • Kw / hk
  49 / 67 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vi har inte provat att starta men motorn går runt, växlarna går att lägga i och bilen rullar lätt.

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning.

 • Skick exteriör:

  Ser bra ut i kanter och på plåtytor. Några små rosthål går att hitta i innerskärmarna och runt blinker framtill men ser bra ut undertill. Har varit rostskyddsbehandlad.

 • Skick helhet:

  Inte körd på 25 år. Ger ett generellt bra intryck och är ett vettigt objekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1988-09-01
Ursprungsbesiktning: 1965-07-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-07-08
Senast godkända besiktning: 1987-08-25
Besiktigad tom: - 1989-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Simca 1300 och den starkare 1500 tillverkades av den franska biltillverkaren Simca mellan 1963 och 1966. Sedan gjordes en facelift, uppdaterad version, som fick namnet Simca 1301/1501 och tillverkades till 1976. Simca 1300/1500/1301/1501 var under många storsäljare i Europa och betraktades som en stor och exklusiv mellanklassbil i södra Europa. Simca köptes på 1970-talet av Chrysler och märket lades så småningom ner.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG