Visa alla bilder
Visa film

Peugeot 403 — 1959

Fransk älskad klassiker med fina former och trevlig kulör. Mycket fint renoverat samlarskick. Nu uppstartad och går mycket bra men tanken behöver rengöras.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Denna bil renoverades i Arvika på uppdrag av ägaren på 1980-talet och har sedan stått i bilsamlingen. Ingen rost. Fin inredning. Nu uppstartad och provkörd. Går fint med separat bränsletillförsel. Bromsar behöver justeras."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13015
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Peugeot 403?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Denna bil renoverades i Arvika på uppdrag av ägaren på 1980-talet och har sedan stått i bilsamlingen. Ingen rost. Fin inredning. Nu uppstartad och provkörd. Går fint med separat bränsletillförsel. Bromsar behöver justeras."

Beskrivning

Denna bil kom till bilsamlingen i Arvika 1990. Första ägaren hade bilen från 1959 till 1984. Lite körd, bara 13691 mil. Har alltid gått i Värmland. Renoveraren har anknytning till verkstaden i Preem-tappen / Ämteruds Bensin i Charlottenberg.
En bil som verkligen älskades av sina ägare i Frankrike, precis som Volvo Amazonen här hemma i Sverige. Fanns i flera olika versioner och bland annat som 403 pick-up vilken prisades av franska bönder. Man kan fortfarande stöta på gamla 403 pick-up bilar som gör tjänst i Meghreb-länderna i nordvästra Afrika.
OBS: Nyckel finns.
.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  36 912 km  
 • Kw / hk
  43 / 58 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går bra med separat bränsletilförsel. Tanken behöver rengöras. Stått i Arvika fordonsmuseum.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin kaross och lack. Ej rostig.

 • Skick helhet:

  Jättefin bil som går bra efter lite nu genomfört startmek. Senast körd för 5 år sedan. Proffsrenoverad på slutet av 1980-talet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1984-10-13
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: 1984-10-01
Besiktigad tom: - 1986-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Frankrikes svar på Volvo Amazon. Tillverkades under åren 1955-1966. Modellen ritades av
Pinin-Farina och blev en stor framgång även i Sverige. I den amerikanska tv-serien Columbo från 70-talet hade bilen en huvudroll. Visserligen körde Peter Falk omkring i en två dörrars cab-version. Men en Peugeot 403 var det likafullt.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG