Visa alla bilder

Panhard Dyna X86 2-cyl boxer — 1950?

Fransk luftkyld lättviktare med bra vägegenskaper och underbar design

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Hel och någorlunda komplett bil, men motorn saknas och oxiderad lack runtom och sliten inredning. Framruta saknas. Säljs som reservdelsbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
21 550SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13010
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Panhard Dyna X86?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Hel och någorlunda komplett bil, men motorn saknas och oxiderad lack runtom och sliten inredning. Framruta saknas. Säljs som reservdelsbil."

Beskrivning

En modell känd för sina goda köregenskaper och bra fjädring. Just det här exemplaret har en härlig patina. Vilken glädje för alla frankofiler som vill vill sätta bilen i trafik igen. Denna bil har stått undanställd i en lada utanför Arvika i mer än 50 år. Mycket nedsmutsad. Bra renoveringsobjekt eller som reservdelsbil. Ej registrerad, handlingar saknas.
OBS: Nyckel saknas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950?/1950? 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  56 298 km  
 • Kw / hk
  17 / 24 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Behöver en teknisk genomgång och motor.

 • Skick interiör:

  Smutsig.

 • Skick exteriör:

  Ovanligt hel och fin kaross som ser ok ut men oxid på utvändiga ytor.

 • Skick helhet:

  Bil som är klart räddningsbar.

Fakta om modellen

Dyna tillverkades mellan 1948-1954. Panhard Dyna X är ett franskt, extremt lättviktsbygge i aluminium med en tvåcylindrig luftkyld boxermotor som drivkälla. Tjänstevikten inklusive förare var 700 kg. Det sägs att Panhard-fabriken var för liten för att få tillräcklig tilldelning av stål strax efter kriget och därför fick man använda alternativa material.

Tack vare sin låga vikt och fina vägegenskaper blev bilen uppskattad av alla som körde på efterkrigstidens dåliga svenska vägar. Där många tunga bilar körde fast tog sig den lilla lätta "dyngpannan" - som den kallades i folkmun - fram.

Motorn var en tvåcylindrig, luftkyld boxermotor med 610 cm2 slagvolym och 24 hk i den första versionen. Den drev på framhjulen via en fyrväxlad låda med rattspak.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG