Visa alla bilder

Nash Tourer Light Six 4.0 6-cyl — 1927

Tvådörrars cabriolet med svärmorslucka. Häftig modell, Komplett bil i originalutförande förutom äldre omlack. Ovanligt bra skick. Stått undanställd inomhus, torrt i mer än 60 år.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Någorlunda hel bil, förutom trasig sufflett. Alla detaljer finns på plats, dålig inredning men bra i träramar och plåt. Går att få körbar utan helrenovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12991
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Någorlunda hel bil, förutom trasig sufflett. Alla detaljer finns på plats, dålig inredning men bra i träramar och plåt. Går att få körbar utan helrenovering."

Beskrivning

Denna bil stod först utställd i ett bilmuseum utanför Värmländska Kil i drygt 20 år. På 1980-talet köpte mannen bakom Arvika bilmuseum denna samling och ställde undan dessa bilar i sin samling. Det finns inga handlingar till denna bil.
Denna bil är förhållandevis bra skick, se bilder och alla detaljer sitter kvar. Den behöver dock en stor teknisk genomgång innan den blir körbar, då den stått still i närmare 70 år. Vi har inte lyckats dra runt motorn för hand, men inte heller gjort mer med detta.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1927/1927 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  82 898 km 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Beige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Alla delar på plats, behöver översyn.

 • Skick interiör:

  Se bilder

 • Skick exteriör:

  Ursprungligen var bilen svart. Omlackad i ljusgul-beige kulör på 1950 talet. Se bilder

 • Skick helhet:

  Normalt skick, för bil som stått länge.

Fakta om modellen

Saxat ur tidningen Klassiker:
"Nash stora bidrag till bilutvecklingen var värmepaketet. I koncernen ingick kyl- och värmespecialisten Kelvinator som låg långt framme i utvecklingen av bland annat kylaggregat för industrin. Kunskaperna byggdes in i bilarna under namnet Weather Eye och principerna för hur ett värmepaket fungerar bäst i en bil är de som gäller än idag".
Det aktuella exemplaret är troligen en Nash Light Six från 1927 med sexcylindrig motor på 4 liter. Härlig svärmorslucka ingår i köpet. Nash byggdes fram till 1957 och ingick tillsammans med Rambler i AMC-koncernen. Nash var en lite finare men prisvärd mellanklassbil och 2d. Tourer cabroletmodellerna är tillsammans med Roadster de mest eftertraktade idag.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG