Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 350 SL cabriolet V8 — 1972

Svensksåld SL med trevliga och bruksvänliga nationella marknadsattribut. Tre brukande ägare, avställd sedan mitten av åttiotalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra förutsättningar för att förhållandevis enkelt kunna bli en fin bruksentusiastbil; en riktig tvättvård, service, omsorg, fix och omtänksamhet. Det räcker långt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13034
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 350 SL cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra förutsättningar för att förhållandevis enkelt kunna bli en fin bruksentusiastbil; en riktig tvättvård, service, omsorg, fix och omtänksamhet. Det räcker långt."

Beskrivning

Sparsamt använd och få ägare. Inte besiktigad sedan 1985. Omlackerad för över 40 år sedan,det finns några små lackblåsor på skärmkanterna. Spännande bil att göra research på och som vid nästa besiktning gör sitt sista besök på en bilbesiktningsstation. Registreringsbevis finns.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1971-11-12 
 • Avläst mätarställning
  127828 km 
 • Kw / hk
  143 / 195 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blåmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är startad och körd en kort sträcka, titta på filmen nedan. Ett litet grenrörsläckage kan höras, bromsarna behöver en översyn eller renovering, det känns som om de ligger på lite.

 • Skick interiör:

  Oskadad inredning, rengjord efter förvaring och efter bilderna togs.

 • Skick exteriör:

  Bilen blev omlackerad någon gång på slutet av sjuttiotalet/början av åttiotalet. Det syns några små lackblåsor på skärmkanterna. Suffletten är fin, hel och ren.

 • Skick helhet:

  Rolig svensksåld SL från den första årgången. Brukad i 13 år innan avställningen 1985. Förhållandevis låg körsträcka, men normalt för åren i tjänst, knappt 12 800 mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1979-10-31
Ursprungsbesiktning: 1971-11-12 (regbes) (Ombes:19750304)
Datum i trafik första gången: 1971-12-01
Senast godkända besiktning: 1984-06-05
Besiktigad tom: - 1985-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Saxat ut tidningen Klassiker:
"Modellen innebar ett stort kliv för Mercedes när den kom i april 1971. Nya SL var byggd med kommande säkerhetskrav på den amerikanska marknaden i åtanke och ritad under ledning av Karl Wilfert, Mercedes designchef. Nykomlingen 350 SL var i samma storlek men ändå nästan 400 kg tyngre än 230 SL som den ersatte. En del av extra vikten bidrog V8-motorn med men mycket berodde också på den kraftigare karosstrukturen. Vindruteramen var ytterst stark för att man skulle slippa störtbåge."

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG