Visa alla bilder

Mercedes-Benz 250 C (Kompakt) 2496 cc/6-cyl — 1970

En eftertraktad Coupé av den klassiska kompakt Mercedesen. Trafikskada på höger främre hörn.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har varit avställd i 36 år så den har bara varit i trafik 14 år dessförinnan. Lite körd, bara 9800 mil. Kan vara ett fynd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
57 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13027
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har varit avställd i 36 år så den har bara varit i trafik 14 år dessförinnan. Lite körd, bara 9800 mil. Kan vara ett fynd."

Beskrivning

Kompaktmerca som ändå är en stor och komfortabel bil. Här i kupéversion som alltid är mest eftersökt. Dragkrok godkänd för 1200 kg. Sollucka. Motorn går runt. Navkapslar saknas.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1972-08-04 
 • Avläst mätarställning
  98 835 km  
 • Kw / hk
  96 / 130 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad.

 • Skick interiör:

  Bra bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Lätt krockad höger fram.

 • Skick helhet:

  Ett renoveringsobjekt som ej är testat.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1984-02-25
Ursprungsbesiktning: 1972-08-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1970-01-01
Senast godkända besiktning: 1983-04-22
Besiktigad tom: - 1984-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Saxat ur tidningen klassiker:
"Efter 1950-talets Bulle och 1960-talets Fena satsade Mercedes på en mer diskret, modernare design inför 1970-talet. Nya och gamla konkurrenter som BMW, Rover och Volvo hade etablerat sig med bilar i storleken snäppet under Fenmercan och där hade de härjat fritt på en lukrativ marknad med köpstarka kunder. Mercedes svar kom 1968 då den Paul Bracq-designade W114/115 debuterade. Storleksmässigt var den knappast kompakt: Föregångaren mätte 475 cm på längden och 180 ?cm på bredden mot nykomlingens 470 respektive 177?cm"
I Sverige kallades ändå den nya modellen för Kompakt. Just denna kupé är bestyckad med den raka sexan på 2,5 liter och 130 hästar parad med en 4-växlad automatlåda med golvspak."

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG