Visa alla bilder

Mercedes-Benz 170 S (Renoveringsobjekt) — 1950

Mercedes tidiga S-modell i ett räddningsbart skick. Bilen är nästan komplett. Många fina detaljer kvar på plats. Den har stått i en lada i 50 år, bevarad med en tanke, då den var för bra för att skrotas.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen bör gå att få körbar igen efter en rejäl rengöring, översyn och teknisk genomgång. Men främst är den nog en bra grund för renovering, då allt utom fälgarna verkar vara i originalutförande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
64 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12980
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen bör gå att få körbar igen efter en rejäl rengöring, översyn och teknisk genomgång. Men främst är den nog en bra grund för renovering, då allt utom fälgarna verkar vara i originalutförande."

Beskrivning

Denna bil kom till bilskroten Arvika på 1970-talet och ställdes undan i avvaktan på renovering. Plockades fram för två år sedan (allt damm fortfarande kvar på bilen). Sällsynt modell som bara byggdes i tre år (1949-1951) och var då en av de finare M-B-modellerna. Karossens skick är förhållandevis bra, inredning och motor är original, bör vara ett bra utgångsläge för renovering. De gamla svenska registreringsskyltarna sitter kvar och med hjälp av dem och kvitto från inköpet kan en köpare göra ursprungskontroll och registrera in bilen igen. Säljs som ett oregistrerat renoveringsobjekt. Motorn går inte att vrida runt för hand.
OBS: Nyckel saknas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  04 249 km  
 • Kw / hk
  38 / 51 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Alla detaljer ser ut att finnas på sina platser.

 • Skick interiör:

  Smutsig och gammal, men komplett.

 • Skick exteriör:

  Sliten och smårostig.

 • Skick helhet:

  Bra renoveringsobjekt som lär ha ett högt värde när den blir klar.

Fakta om modellen

Mercedes-Benz första lite mer lyxiga efterkrigsbil som hade sin grund i föregångaren W136 – ett internnummer som för övrigt fick följa med över även till den här generationen som tillverkades mellan 1949 och 1951 – innan den bytte internkod till W187.
När modellen presenterades 1949 med ny kaross hade 170S även uppdaterats med ny framvagn med dubbla länkarmar och skruvfjädrar, samt en större motor. 170S tillverkades både som sedan och i cabriolet-utförande. Vacker bilmodell som har högt samlarvärde och marknadsvärde för fina exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG