Visa alla bilder

Jaguar XJ6L Serie 2 4.2L/6-cyl — 1975

Vacker Jaguarmodell som stått undanställd i 27 år i avvaktan på rostlagning och lackbättring. Bara körd 15000 mil. Säljs som renoveringsobjekt.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Rostangrepp nertill, runtom som behöver åtgärdas, motorn går inte att dra runt för hand. För övrigt en hel och komplett bil som använts till 1995 och sedan ställts undan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
20 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12997
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJ6L Serie 2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Rostangrepp nertill, runtom som behöver åtgärdas, motorn går inte att dra runt för hand. För övrigt en hel och komplett bil som använts till 1995 och sedan ställts undan."

Beskrivning

Bilen ingår i samlingarna tillhörande mannen bakom Arvikas fordonsmuseum. Med British-racing-green lack och beige skinnklädsel samt valnötsträ på instrumentbrädan är detta en elegant bil. Dessutom den långa modellen vilket ger bilen mycket vackra proportioner.
Tyvärr har bilen stått i en dammig lagerhall så den är mycket nedsmutsad och oxidprixkar finns på krom-detaljer. Ej körd sedan 1994 varför den säljs som renoveringsobjekt, alternativt som reservdelsbil.
Motor går ej runt för hand. Regbevis finns.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  59 023 km 
 • Kw / hk
  133 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej körbar, motorn går inte att dra runt för hand. Punktering på två hjul. Bromsar kärvar

 • Skick interiör:

  Normalt sliten för 15000 mil Behöver en rengöring

 • Skick exteriör:

  Små och lite större rostangrepp nertill på kanter, runtom

 • Skick helhet:

  Bra utgångsläge för renovering. Fin modell.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1988-10-26
Ursprungsbesiktning: 1975-07-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-07-09
Senast godkända besiktning: 1992-06-04
Besiktigad tom: - 1993-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

"Som att sitta i handflatan på en välfodrad skinnhandske" skrev tidningen Klassiker en gång om hur det kändes att ta plats bakom ratten i denna Jaguar. Många tekniska finesser som dubbla överliggande kamaxlar, hemisfäriska förbränningsrum, intelligenta förgasare, självbärande kaross, fyrledad bakaxel och dubbla bensintankar. Modellens grundform levde i mer än 20 år.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG