Visa alla bilder

Hillman Minx De Luxe 4d. — 1946

Charmig bruksbil från Ö-riket. Samma ägare de senaste 42 åren. Fint skick både på ut- och insidan.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Denna bil behöver en enklare mekanisk genomgång innan man kör igång den. Motorn går runt för hand. Bilen rullar lätt. Fint originalskick. Skall besiktigas en sista gång."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12998
ARVIKA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Denna bil behöver en enklare mekanisk genomgång innan man kör igång den. Motorn går runt för hand. Bilen rullar lätt. Fint originalskick. Skall besiktigas en sista gång."

Beskrivning

Trevlig liten engelsman som inköptes av Lennart Johansson 1977 och ställdes bland fin-bilarna i hans samling. Där ha den stått i 42 år. Vi ser att bilen fått en ny lack någon gång, men i övrigt är den orörd/oskruvad.
Första ägaren ägde bilen från 1946 till 1975. Sedan två ägare under 1976, innan nuvarande ägare köpte den. Bilen är fortfarande inregistrerad och möjlig att sätta i trafik i bilregistret. Den ställdes av 1977 och har sedan startats och varmkörts lite då och då, men tyvärr inte de senaste 10 åren.
OBS: Nyckel finns.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1946/1946 
 • Första registreringsdatum
  1946-10-16 
 • Avläst mätarställning
  34 749 km 
 • Regnr
  FJO948 
 • Chassinummer
  1741287 
 • Kw / hk
  26 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Gick bra när den kom till samlingen. Ej tekniskt testad av Bilweb Auctions

 • Skick interiör:

  Hel men solblekt inredning som behöver en rekond.

 • Skick exteriör:

  En äldre lackering som hållt sig bra, har lite färgsläpp och rostangrepp vid bakluckan. Vettigt krom.

 • Skick helhet:

  Efter en genomgång av motor, bromsar mm är det dags att besiktiga bilen. Sedan har du en trevlig utflyktsbil till nästa års finåkning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1978-10-19
Ursprungsbesiktning: 1946-10-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1946-10-16
Senast godkända besiktning: 1977-08-12
Besiktigad tom: - 1986-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Saxat från Rootes Car Club Sweden:
"Minx introducerades 1932. Namnet Minx betyder ungefär ”flörtig tjej” och modellen byggde upp ett sådant förtroende för Hillman, att modellnamnet fick finnas kvar ända till 1970. Under femtonårsperioden 1945-1960 byggdes i runt tal 860 000 Minx-bilar och det fanns agenturer och licensfabrikation runt om i världen. Minx ansågs vara gediget byggda och prisvärda. Sällan uppenbarade sig några djärva innovationer på en Hillman, men genom lyhördhet mot kunderna kunde man hela tiden förbättra detaljer utan att chocka de konservativa"

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG