Visa alla bilder

Ford Model A Sport Coupé 3.3L 4-cyl (Norsk russebil) — 1929?

Spännande bil som stått undanställd i mer än 60 år, orenoverat och komplett skick. Handmålad för norsk "russefeiring" någon gång på 1950-talet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är ovanligt välbevarad och komplett i alla detaljer, förutom ett saknat vänster bakdäck. Efter en teknisk översyn bör den gå att få körbar igen. Ej registrerad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
57 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13020
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model A Sport Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är ovanligt välbevarad och komplett i alla detaljer, förutom ett saknat vänster bakdäck. Efter en teknisk översyn bör den gå att få körbar igen. Ej registrerad."

Beskrivning

Denna bil är från slutet av 1920-talet och har stått undanställd i bilsamling i Värmland sedan 1950-talet. Bilen har varit norskregistrerad. Handlingar saknas. Den är i viss mån kulturhistoriskt intressant då det är en tidig och välbevarad så kallad russebil
Den har från början varit grå med svarta skärmar och är handmålad gul och röd inför ett studentfirande på 1950-talet. När gymnasieeleverna ska sluta sin utbildning firar de stort med pyntade bilar och bussar att åka runt med. Studenterna har också speciella kläder, russe-dressar, (pyntade overaller), mössor, visselpippor, käppar och annat studentikost. Under året samlar studenterna in pengar för att köpa in bilar och bussar som de smyckar och härjar med. Dessa gamla russebilar är unika samlarobjekt eftersom de finns kvar, bevarade, orörda och kompletta. Det här exemplaret bil har till och med originalmotorn och klädseln intakt.
Motor går runt.
OBS: Nyckel finns.

.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1929?/1929 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  36 993 km  
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Gul/röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inte körbar, motorn behöver ses över. Bromsarna likaså, bilen har stått i 60 år.

 • Skick interiör:

  Komplett, men gammal och sliten.

 • Skick exteriör:

  Sliten och handmålad men ändå ovanligt hel, utan allvarlig rost. Bra objekt för renovering.

 • Skick helhet:

  Bra projektbil för renovering eller ombyggnad. Handlingar saknas.

Fakta om modellen

Ford Model A tillverkades i en rad versioner – från pickup till cabriolet. De verkliga storsäljarna var dock tvådörrars Tudor och Fordor med fyra dörrar. Förutom de amerikanska modellerna tillverkades även europeiska versioner. Under huven satt en rak fyrcylindrig motor som i sin tur var kopplad till en treväxlad manuell osynkroniserad låda. Ford Model A tillverkades mellan 1928 och 1931.
A-Forden i detta utförande är idag drömbilen för alla som vill bygga en klassisk Hot Rod. Men nu börjar objekten ta slut och söks därför med ljus och lykta över hela världen.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG