Visa alla bilder

Ford Model A Phaeton cabriolet (Reservdelsbil) — 1929

Hårdaste patinan vi sett på länge. Bilen har stått i ett uthus sedan 1950-talet. Förvånansvärt komplett.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Säljs som reservdelsbil, men är också möjlig att renovera. Det mesta finns med, det har inte skett någon demontering av väsentliga delar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13128
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model A Phaeton cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Säljs som reservdelsbil, men är också möjlig att renovera. Det mesta finns med, det har inte skett någon demontering av väsentliga delar."

Beskrivning

Bilen ställdes undan efter drygt 25 år användande och kom så småningom i mannen bakom Arvikas bilmuseums ägo (Lennart Johansson) för kommande renovering. Allt som syns på bilderna ingår, skärmar, hjul, kylarmaskeringar, motorhuv, lampor med mera. Har stått i torrt förvar och är i originalutförande och förvånansvärt komplett.
Spännande utställningsobjekt, projektbil eller lämplig att ta delar från till andra projekt, ambitionerna kan variera. Säljs oregistrerad utan handlingar. (Dessa bilar hade aldrig något chassinummer, det var motornumret som stod som fordonets ID-nummer på registreringsbeviset.)
Bilen har varit handmålad med vit kalkfärg. Vi misstänker att den varit norskregisterad och att detta gjorts under kriget, som camouflage för vinterkörning under krigsåren. Detta eftersom vi har flera norskregistrerade bilar från denna tidsperiod med i samlingen och det var vanligt att man målade dem vita på ett dylikt sätt under krigsvintrarna.
OBS: Nyckel saknas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1929/1929 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda samt övrig mekanik sitter på bilen.

 • Skick interiör:

  Allt i textil och läder saknas.

 • Skick exteriör:

  Ytrost och flagad lack.

 • Skick helhet:

  Reservdelsbil.

Fakta om modellen

Lite kuriosa:
Bilen har varit handmålad med vit kalkfärg. Vi misstänker att den varit norskregisterad och att detta gjorts under kriget, som camouflage för vinterkörning under krigsåren. Detta eftersom vi har flera norskregistrerade bilar från denna tidsperiod med i samlingen och det var vanligt att man målade dem vita såhär under krigsvintrarna. Sedan har den ställts undan och blivit stående i väldigt många år.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG