Visa alla bilder

Ford 74 Fordor Sedan V8 — 1937

En 30-tals Ford med V8 som klarar dagens motorvägsfart. Orenoverat originalskick, avställd 1979 och sedan utställningsbil i bilsamling.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin, åldrad med värdighet. Originalbil som kan ha fått en omlack för många år sedan. Småblåsor i lacken, ej körd på 40 år. Bra helhetsintryck. Motorn går inte att dra runt för hand."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12999
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin, åldrad med värdighet. Originalbil som kan ha fått en omlack för många år sedan. Småblåsor i lacken, ej körd på 40 år. Bra helhetsintryck. Motorn går inte att dra runt för hand."

Beskrivning

Denna bil har ingått i bilsamlingen hos mannen bakom Arvika fordonsmuseum sedan 1985. Har också visats på museet. Behöver teknisk genomgång innan den kan tas ibruk. En polering och invändig tvätt hade också gjort susen. Fint helhetsintryck trots detta. En lyktsarg fram saknas.

Fordar från 1937 vinner i popularitet. Årsmodellen har inte uppnått samma kult-status än som de eftertraktade modellerna från 1932-1934. Men modellens unika design och tekniska förbättringar inför 1937 års modell ger den en ställning som den mest prisvärda av Fords V-8 modeller från före kriget. Kraften från V-8:an och därmed möjligheten att hänga med i dagens motorvägstrafik - särskilt för bilar med överväxel - gör den till en ovanligt användbar förkrigs-samlarbil som också tål långturer. Regbevis finns.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1937 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  31 757 km 
 • Kw / hk
  44 / 61 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej körd på 40 år, behöver en genomgång av mekaniker

 • Skick interiör:

  Hel men lätt smutsad

 • Skick exteriör:

  Se bilder, inga stora rostangrepp men matt lack

 • Skick helhet:

  Fin bil att se på, fin modell, väl värd att få igång igen

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1979-07-01
Ursprungsbesiktning: 1937-04-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1937-04-29
Senast godkända besiktning: 1974-05-17
Besiktigad tom: - 1986-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG