Visa alla bilder

Chevrolet AA Capitol Sport Cabriolet 2.8L 4-cyl — 1927

Riktigt häftig orenverad tidskapsel som man vill städa och putsa på och sedan åka ut på äventyr med. Chevrolets svar på Fords Model A. Sport-utförandet är det mest eftertraktade.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och oförstörd bil som går att få igång igen. Säten och dörrsidor är omklädda. Den blå lacken är troligtvis original. Alla delar på plats. Motorn går inte att veva runt för hand. Bra helhetsintryck."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12993
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet AA Capitol Sport Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och oförstörd bil som går att få igång igen. Säten och dörrsidor är omklädda. Den blå lacken är troligtvis original. Alla delar på plats. Motorn går inte att veva runt för hand. Bra helhetsintryck."

Beskrivning

Denna bil har stått i bilsamling sedan 1950-talet och är i orenoverat originalskick. AA-Capitol-modellserien byggdes under två år och Sport Cabriolet var den häftigaste.
Denna bil har stått på bilmuséet utanför Kil och från 1980-talet i Lennart Johansson samling. Vi förstår att han sparade på bilen för efter teknisk genomgång och startmek samt stor rekond och ny sufflet så har man en riktigt häftig och vacker samlarbil som väcker känslor vart man kommer.
Säljs oregistrerad och handlingar saknas.
OBS: Nyckel finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1927/1927 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  92 907 km  
 • Kw / hk
  25 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt på plats men motorn får tas isär, då den inte går att dra runt för hand.

 • Skick interiör:

  Omklädd invändigt. Originalklädseln finns troligtvis under detta.

 • Skick exteriör:

  Sliten lack men ej rostig. Ok i stomme och ram.

 • Skick helhet:

  Häftig och idag mycket sällsynt modell som är väl värd att väcka till liv igen.
  Bättre skick än det ser ut på bilderna.

Fakta om modellen

Troligtvis är modellen en Chevrolet AA Capitol kom 1927 med en rak fyra på 2,8 liter, först med 25 Hk och efter en tid uppdaterad till 35 hk.
Modellserien fanns med åtta olika karosser där sportmodellen var den tuffaste/mest exklusiva. AA serien kom samtidigt som Ford gick över från model T till modell A. Chevrolet lyckades med denna modelseriel bryta Fords dominans på marknaden och sålde under 927-1920 mer än 650.000 bilar
Året därefter kom en sexcylindrig version, som ytterligare stärkte märket gentemot Ford.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning fredagen den 23 oktober kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Arvika, Jössefors industriområde (skyltat).

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast den 9/11 (kl 12-18) samt under dagtid 13-15 november.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG