Visa alla bilder
Visa film

Bentley S1 4.9 högerstyrd — 1957

En lyxig Bentley ansågs marknadsmässigt vara ett modest val i aristokratiska kretsar när bilen var ny. Här i en ståtligt svepande vacker femtiotalsform. Fin och på alla sätt en tung känsla i körupplevelsen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Värdigt och snyggt skick för biltypen. Den har nyligen fått sig rejäl genomgång på en auktoriserad verkstad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
261 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12910
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Värdigt och snyggt skick för biltypen. Den har nyligen fått sig rejäl genomgång på en auktoriserad verkstad."

Beskrivning

"The modest man drives a Bentley". Så skilde man ibland de två åt på den tiden, Rolls-Royce och Bentley. Samma bil med annorlunda detaljer och emblem. Inte ovanligt bland bilfloran i England på femtio- och sextiotalen, så kallad "badge engineering". Men att sätta det epitetet på finlyxiga fordon som då ansågs vara det mest förnäma man kunde köra kan möjligtvis inte falla i god jord hos entusiastrepresentanter för dessa varumärken, då som nu, idag för övrigt ägda av stortyska BMW (Rolls) resepektive Volkswagen (Bentley).
Den här S1:an kom till Sverige på sjuttiotalet, förmodligen från England med tanke på högerstyrningen. Nuvarande ägare har haft bilen sedan 2018, innan dess var den finbil hos glassägarfamiljen Müntzing på Triumfglass under flera år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1978-09-04 
 • Avläst mätarställning
  58000 km 
 • Kw / hk
  140 / 190 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automatisk 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välunderhållen och i ett mycket bra mekaniskt skick, under hösten 2018 var bilen hos Rolls- och Bentleyspecialisten Rhodins i Trollhättan med översyn, genomgång och reparationer av bland annat bromsar, framvagn, bakaxel och en omfattande allmän service. Allt för den ej så modesta summan av drygt 180.000:-. Pappershandlingar finns för detaljerad studie och verifikation av exakta åtgärder.

 • Skick interiör:

  Inredning i ett naturligt finslitet patinerat skick med åldrad och ådrad skinnklädsel. I den patineringen ingår ett tydligt slitage av infärgningen av skinnet. Förarsätet har ett par revor. De för biltypen typiskt talrika träpanelerna är även de i fint skick om än med liten skada på panelen mot vindrutan.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en väldigt fin lack och bra krom, och dessutom nya navkapslar. När den lackerades om har vi ingen uppgift om. På den utfällbara bagagehållaren/lastgallret finns det ytrost som borde gå att polera bort.

 • Skick helhet:

  Ett användarvänligt helhetsskick, trots högerstyrningen, som i sig kan generera ett litet köpmotstånd i högertrafiken i vänsterstyrda länder. Det är ändå en mäktig känsla att ratta en gammal Bentley och det här exemplaret är vare sig diskret eller modest i dagens trafik. Men den kommer undan all överdådighet genom att med tydlig klass helt enkelt bara vara vacker gammal finlyx.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-06-02
Ursprungsbesiktning: 1978-09-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1978-09-04
Senast godkända besiktning: 2018-05-08
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
 • OBS! Många bilar från denna samling har blivit avförda från bilregistret och säljs oregistrerade eller som reservdelsbilar, även om de har en registreringsskylt (som ej är giltig längre). Köparen får då endast kvitto på sitt inköp från auktionen och får sedan själv undersöka om bilen är möjlig att registrera. (Kännedom om numret på den gamla registreringsskylten underlättar inregistrering varför den fått sitta kvar på bilen i vissa fall).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela auktionssumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fatta beslut om köp utan kan avstå. I detta läge återbetalas i detta läge deponerad auktionssumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på auktionsplatsen, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fatta beslut om köp
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen, själv eller genom ombud) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar efter köpbeslut kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG