Visa alla bilder
Visa film

Volvo 244 DL — 1984

Lågmilarbil med en trevlig ägarhistorik och all dokumentation man kan önska sig, och dessutom i ett väldigt fint allmänt skick med en körsträcka på lite drygt 6 500 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En entusiast-Volvo att bruka entusiastiskt, den har vilat alldeles för mycket de senaste åren, enligt ägaren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
68 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16478
MALMÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244 DL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En entusiast-Volvo att bruka entusiastiskt, den har vilat alldeles för mycket de senaste åren, enligt ägaren."

Beskrivning

Den första ägaren får leverans av sin nya 244:a från Volvo Verdexa i Lund den 19:e juli 1984. Två år senare tar hans fru över bilen. Hon har enligt den berättade historien inget körkort, bilen körs inte och hon tycker följaktligen inte att hon har någon användning för den. Hon lämnar efter några år därför över vårdnaden till sin bästa väninna, den nuvarande ägarens mormor, då hon i sin tur hade problem med sitt vänsterben och gärna vill ha en bil med automatlåda. Mormor överlåter så småningom, 18 år senare, bilen till sitt barnbarn och han har nu vårdat den se'n 2010 med bara ett par hundra mil körda.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-07-18 
 • Avläst mätarställning
  65 095 km 
 • Kw / hk
  78 / 106 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn frustar friskt med sitt karaktäristiska fläktljud och automatlådan växlar mjukt. Bilen fick auktoriserad Volvo-service fram till 2003 och 4 900 mil, och kamremmen byttes vid 4 500 mil av den nuvarande ägaren åt sin mormor. 6 000-milaservicen är alltså ännu inte officiellt gjord enligt serviceboken, men oljeservice har ändå gjorts regelbundet av ägaren, trots den blygsamma körsträckan. Andra serviceåtgärder som nyligen har gjorts är byte av huvudbromscylinder, vattenpump, bromsok och hela tändsystemet inklusive kablar, rotor, fördelarlock och tändstift.

 • Skick interiör:

  Oklanderlig inredning med fin stunsig klädsel, både bra original gummimattor och tygmattor tillsammans med ett helt och rent innertak och snygga dörrsidor. Några överraskande repor finns på rattens tutknappar och på instrumentpanelen, "förmodligen på grund av mormors ringar", enligt ägaren. De syns lite extra tydligt i ett mjukt direkt ljus som på bilderna.

 • Skick exteriör:

  En underhållen originallack med lite patina, ägaren pekar ut en liten buckla på höger bakskärm. Han hittade också lite rost i vänster reservhjulsbalja som han svetslagade. Men i övrigt är det ett snyggt och mycket presentabelt yttre.

 • Skick helhet:

  Fin historik, attraktiv färg, låg körsträcka och ett välvårdat snyggt skick. Ännu en av dessa fint bevarade Volvo 240 som nu får bli fina samlarbilar för alla dessa Volvo-entusiaster som ofta just berättar: "Ja, jo, växte upp i en så'n, vettu, det är roligt att få åka i sitt barndomsminne".

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-01-24
Ursprungsbesiktning: 1984-05-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1984-07-18
Senast godkända besiktning: 2022-07-14
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Malmö

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-05-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG