Visa alla bilder
Visa film

Volvo C70 coupé T5 2,3 — 1998

Tidig och rikligt utrustad C70 Coupé i den slående, numera klassiska, saffransgula kulören.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Uppseendeväckande bil i ett lagom bruksskick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
68 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15824
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo C70 coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Uppseendeväckande bil i ett lagom bruksskick"

Beskrivning

Utrustad 2,4 liters T-5 motor som då var största alternativet samt automatlåda. Skinnklädsel träpaneler, taklucka i glas, originalstereo med CD-växlare, navigator, elstyrda säten med minne, elstyrda backspeglar och avtagbar dragkrok.

Service och instruktionsbok och samtliga nycklar finns

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1998-05-19 
 • Avläst mätarställning
  169660 km 
 • Kw / hk
  176 / 239 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  skinn 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  2,4 liters T5-motor på 239 hästkrafter. Går mycket bra och växellådan gör jobbet helt korrekt. Ett grövre avgassystem som ger ett mullrigare ljud - låter bra. Allt övrigt tekniskt som säten, rutor, A/C fungerar klanderfritt. Navigatorn dock ej funktionstestad. Höger framsäte svårt att fälla.

 • Skick interiör:

  Hel och komplett och överlag i gott skick. Lite repor finns i skinn och framsätena är nötta på sidorna. Inget utanför normalen.

 • Skick exteriör:

  Bilen har under större delen av tiden använts som bruksbil och det har satt sina spår. Ursprunglig lack med lite repor och stenskott. Ett klarlacksläpp finns på taket och där saknas även ena plastlisten.

 • Skick helhet:

  En trevlig bekväm, välutrustad bil med största motorn som fanns 1998. Ett gott bruksskick med dokumentation.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-02-01
Ursprungsbesiktning: 1998-02-10 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1998-05-19
Senast godkända besiktning: 2022-11-16
Besiktigad tom: 2024-01-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Volvo C70 är en serie av coupé- och cabriomodeller som tillverkades mellan 1997 till 2013. Modellen var baserad på Volvo 850/S70-plattformen och introducerades som en coupé 1998. C70-modellen var tänkt att bli en lyxbil och Volvo satsade stort på att utveckla designen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-11.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG