Visa alla bilder

Volvo 164 3,0 6 cyl — 1973

En trevlig svensk lyxbilsklassiker i bra skick, är körklar och besiktningsbefriad.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och är servad så mekaniskt är den OK. Det har börjat komma rostblåsor lite överallt så en ny lack är nödvändig för att den ska bli riktigt fin. Kan även köras över sommaren och lackeras till vintern."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
58 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15012
TYRINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 164?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och är servad så mekaniskt är den OK. Det har börjat komma rostblåsor lite överallt så en ny lack är nödvändig för att den ska bli riktigt fin. Kan även köras över sommaren och lackeras till vintern."

Beskrivning

Bilen köptes för två år sedan av nuvarande ägare med tanke på att göra iordning den utvändigt men tiden räcker inte till. Bilen ser bra ut på lite håll så man kan absolut köra med den som den är i sommar och lacka den till vintern.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1972-11-16 
 • Avläst mätarställning
  209839 km 
 • Kw / hk
  96 / 130 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra och är servad. Bromsar och övriga funktioner utan anmärkning. Motorn är även konverterad till blyfri drift, vilket gjordes vid byte av grenröret.

 • Skick interiör:

  Original interiör som behöver en översyn och eventuellt lite ny stoppning.

 • Skick exteriör:

  Bilen är omlackad för många år sedan och det har börjat komma rostbubblor på flera ställen så ska man ha den fin krävs en omlackering inom en snar framtid. Krom, lister och fälgar i fint skick.

 • Skick helhet:

  En besiktningsbefriad svensk klassiker från 1973 som efter lite ny färg blir en mycket trevlig och eftertraktad samlarbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-06-15
Ursprungsbesiktning: 1972-10-31 (regbes) (Ombes:19871117)
Datum i trafik första gången: 1972-11-16
Senast godkända besiktning: 2022-03-18
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Volvo 164 (1968 – 1975) Hösten 1968 presenterade Volvo modell 164. Modellen var en vidareutveckling av Volvo 144, fast med en mer prestigeorienterad inriktning. Tekniskt sett var den största skillnaden att Volvo 164 hade den raka 6-cylindriga B30-motorn på 3,0 liter under huven.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tyringe

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-11.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG