Visa alla bilder
Visa film

Volvo V70 R AWD — 1999

En attraktiv Volvo V70R här i ett bra skick trots milen.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snabb familjefraktare i ett bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14556
UPPLANDS-VÄSBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snabb familjefraktare i ett bra skick."

Beskrivning

Volvon har tidigare använts som bruksbil och är i ett bra och välskött skick. Bilen kommer med mycket originalutrustning och har även påkostats en hel del. Bilen ger ett fint intryck och är ett bra objekt för en Volvo entusiast. Bilen köptes av nuvarande ägare sommaren 2021 och den tidigare brukaren ägde bilen i 11 år. Pärm med kvitton och besiktningspapper medföljer.

Bilen är utrustad med:
Avtagbar dragkrok, glastaklucka, automatväxellåda, färddator, fungerande ACC, elhissar fram och bak. De R- specifika skinn/mocka klädda stolarna är el manövrerade och förarstolen har minnes funktion. Dolby original ljudsystem,
originalstereo 3-CDväxlare i stereon samt 6-CDväxlare i bagageutrymmet.
Bilen har tonade rutor bak och insynsskydd i bagageutrymmet med lastnät.
R-tygmattor i golvbrunnarna samt i bagageutrymmet. Original gummimattor, lastskydd och stötfångareskydd i bagageutrymmet. Baksäte med inbyggda barnstolar.
Stänkskydd lackerade i bilens kulör.
Styling strålkastare (Original strålkastare medföljer)
Larm med fjärrkontroll.
Nyligen servad med kamremsbyte vid 30800 mil. Vinkelväxeln är nyligen renoverad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1999/2000 
 • Första registreringsdatum
  1999-06-03 
 • Avläst mätarställning
  316230 km 
 • Kw / hk
  195 / 265 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn/Mocka 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Väldigt fin och välskött interiör.

 • Skick exteriör:

  Stenskott samt lacklagningar finns. Några dörruppslag och små rostbubblor likaså. Liten spricka i framrutans ovankant.

 • Skick helhet:

  En bra och välskött Volvo V70R som inte skäms för sig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-03-20
Ursprungsbesiktning: 1999-05-26 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1999-06-03
Senast godkända besiktning: 2021-09-20
Besiktigad tom: 2022-11-30
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Fakta om modellen

År 1997 lanserades prestandavagnen "V70R" med en femcylindrig fulltrycksturbo med toppeffekten 265 hk med manuell växellåda och 240 hk med automatlåda. När det gäller framdrivningen fanns dels en version med endast framhjulsdrift (FWD) eller fyrhjulsdrift (AWD). I och med V70R lanserades även en ny färg på karossen, nämligen Volvos saffransgula som numera är en klassiker bland Volvo-färger. År 1999 lanserades en ny modell med beteckningen "R". Motorns effekt var nu på 250 alternativt 265 hk. Bilen fick nu ytterligare en spektakulär färg, laserblå.

V70R utmärkte sig för den tiden som en ¨familjeracer¨ eftersom den var i kombiutförande och något liknande inte fanns på marknaden. 1999–2000 fanns V70R endast med AWD och automatlåda. Två varianter fanns: 250 hästkrafter och en adaptiv fyrstegsväxellåda eller 265 hästkrafter med en ny femstegslåda

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Upplands-Väsby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-05.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG